Σε μια ψωμιέρα βρέθηκε το πρώτο demo του David Bowie από το 1963

david-bowie
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ο Bowie είχε τραγουδήσει για τους Βρετανούς ροκάδες Konrads, προτού αποχωρήσει για να ακολουθήσει solo καριέρα.

Πολύ πριν γίνει γνωστός ως Aladdin Sane ή Ziggy Stardust, ο David Bowie ήταν γνωστός ως David Jones και έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική με τους Konrads. Αν και είχε βλέψεις για μια καριέρα ως σαξοφωνίστας, έκανε την πρώτη του ηχογράφηση το 1963 ως τραγουδιστής, σε ένα μικρό στούντιο στο νότιο Λονδίνο.

Ο 16χρονος τότε Bowie είχε τραγουδήσει το «I Never Dreamed» για ένα ακυκλοφόρητο demo των Konrads, με το οποίο προσπάθησαν πείσουν την Decca να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας. Η δισκογραφική εταιρεία όμως δεν ενδιαφέρθηκε και έτσι απάντησε αρνητικά, με αποτέλεσμα ο Bowie να φύγει από το συγκρότημα ένα χρόνο αργότερα για να εστιάσει στη solo καριέρα του.

Ακούστε ένα απόσπασμα του demo

Omega Auctions

Μετά από πολλά χρόνια, ο ντράμερ και μάνατζερ των Konrads, David Hadfield, ανακάλυψε τις demo ηχογραφήσεις με τον Bowie κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης. Πιο συγκεκριμένα, ο Hadfield βρήκε την ταινία μέσα σε μια παλιά ψωμιέρα του παππού του, μαζί με φωτογραφίες, σκίτσα, σημειώσεις και άλλα σχετικά έγγραφα.

«Είχαμε αποφασίσει να κάνουμε δύο instrumentals με κιθάρα και ένα πρωτότυπο τραγούδι. Επέλεξα το “I Never Dream” για ήταν το πιο δυνατό τραγούδι, τα άλλα δύο ήταν λίγο αδύναμα. Αποφάσισα επίσης πως ο David ήταν ο καλύτερος για να το τραγουδήσει και να το ερμηνεύσει σωστά. Οπότε αυτή ήταν η πρώτη ηχογράφηση με τον David Jones να τραγουδά πριν από 55 χρόνια» δήλωσε ο Hadfield στον Guardian.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, δεν υπάρχουν άλλες ηχογραφήσεις του συγκεκριμένου demo με τον Bowie στα φωνητικά. Ο Hadfield έχει αποφασίσει να βγάλει στο σφυρί το συγκεκριμένο demo, μαζί με άλλα έργα τέχνης της προσωπικής του συλλογής, μέσω του οίκου δημοπρασιών Omega. Το demo έχει εκτιμηθεί στις 10.000 λίρες και η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.