Υπάρχουν μυστικά ομορφιάς για τον καύσωνα;

hot-weather-4
ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ειδικά τώρα που ανεβαίνει διαρκώς η θερμοκρασία, έχουμε κάθε λόγο να θέλουμε να είμαστε όμορφες το καλοκαίρι. Υπάρχουν μυστικά που μπορούμε να μάθουμε έστω και τώρα; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει, αλλά διαφορετική περιποίηση και ρουτίνα ομορφιάς πρέπει να ακολουθούμε την άνοιξη ή το καλοκαίρι, και διαφορετική τον χειμώνα. Οπότε, τι μπορούμε να κάνουμε όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο;

Δεν θα μιλήσουμε για τα αυτονόητα, όπως το να φοράμε αδιάβροχο μακιγιάζ στη θάλασσα αλλά για καινούργιες λύσεις. Όπως το primer, αυτό το μαγικό μπουκαλάκι με το «νερό» που ψεκάζουμε στο πρόσωπό μας, για να σταθεροποιηθεί το μακιγιάζ. Και θα χρειαστούμε και έξτρα primer για τα μάτια και τα χείλη, για ακόμη πιο δυνατό, δηλαδή σταθερό, αποτέλεσμα.

Για λίγο καιρό επίσης καλύτερα να ξεχάσουμε τις κρέμες, γιατί και θα γυαλίζει το δέρμα μας και θα ιδρώνει και δεν θα μένει κανένα προϊόν στη θέση του. Καλύτερα λοιπόν να χρησιμοποιούμε serum και ματ λύσεις, έστω για το καλοκαίρι.

Κι αν επιμένουμε να φοράμε κονσίλερ; Τότε θα πρέπει να προμηθευτούμε ένα σε στικ και όχι σε υγρή ή κρεμώδη μορφή, γιατί αποκλείεται να διατηρηθεί όπως το θέλουμε, θα σβήσει μόλις ιδρώσουμε, δηλαδή αμέσως.

Και εννοείται ότι ξεχνάμε τις πούδρες, ειδικά όσες δεν είναι συμπαγείς. Προτιμάμε το αντιηλιακό με χρώμα, ενυδατώνουμε τα μαλλιά μας, τα πλέκουμε χαλαρές κοτσίδες και βάζουμε τακτικά μάσκες για σωστή περιποίηση. Πάμε πάλι;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com