Ηθοποιοί και θαυμαστές των ταινιών της Marvel στηρίζουν τον James Gunn

James-gunn Vianney Le Caer
ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος απολύθηκε από την Disney λόγω προκλητικών αναρτήσεων στο Twitter στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Την περασμένη εβδομάδα η Disney απέλυσε τον σκηνοθέτη James Gunn από τους «Φύλακες του Γαλαξία 3» λόγω μιας σειράς προκλητικών «χιουμοριστικών» αναρτήσεών του στο Twitter πριν από χρόνια. Η απόφαση της Disney ήρθε μετά από πίεση που άσκησαν συντηρητικοί κύκλοι και αφού απολογήθηκε για το περιεχόμενο των σχολίων του σε νέες του δηλώσεις, ο Gunn αποδέχτηκε την απόφαση της Disney.

Φαίνεται όμως πως η απομάκρυνση του Gunn δυσαρέστησε τόσο τους ηθοποιούς με τους οποίος συνεργάστηκε στις ταινίες της Marvel, όσο και τους φανς των ταινιών. Ο Michael Rooker, ο οποίος υποδύθηκε τον Yondu στις ταινίες και είχε αναπτύξει στενή φιλία με τον σκηνοθέτη, αποφάσισε να σβήσει τον λογαριασμό του στο Twitter, θεωρώντας ότι η πλατφόρμα βοήθησε στην δημιουργία της «ψεύτικης οργής» για τα επίμαχα σχόλια του Gunn. «Αυτό το προφίλ θα είναι ανενεργό από αύριο. Είμαστε πολύ κουρασμένοι και στεναχωρημένοι από τις συνεχιζόμενες αηδίες» έγραψε ο Rooker, για να συμπληρώσει πως δε θέλει να στηρίξει πια το Twitter και πως θα συνεχίσει στο Instagram.

Ο Dave Bautista χαρακτήρισε τον Gunn ως έναν από τους πιο αγαπητούς και καλοπροαίρετους ανθρώπους που έχει γνωρίσει, τονίζοντας πως έχει κάνει λάθη όπως όλοι. Παράλληλα όμως θεωρεί πως «αυτό που του συμβαίνει» δεν είναι σωστό και έκανε λόγο για μια «πετυχημένη επίθεση των κυβερνοναζί». Ο ηθοποιός υπογράμμισε την ανάγκη για ομοψυχία και αλληλεγγύη ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο.

Η Zoe Saldana και η Karen Gillan ήταν πιο μετρημένες στα σχόλιά τους και λιγότερο επικριτικές. Οι δύο ηθοποιοί εξέφρασαν την αγάπη και τη στήριξή τους σε «όλα τα μέλη της οικογένειας» της παραγωγής των ταινιών. Αντίστοιχα και ο Chris Pratt αποφάσισε να παραθέσει ένα απόσπασμα της Βίβλιου, με το οποίο ζητά κατανόηση και ψυχραιμία.

A post shared by Sean Gunn (@thejudgegunn) on

Σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Instagram, ο Sean Gunn, αδερφός του σκηνοθέτη που υποδύθηκε τον Kraglin στις ταινίες, μίλησε για το πώς εξελίχθηκε «από έναν τύπο που επινοούσε πράγματα για να σοκάρει» σε «έναν πραγματικά ευγενικό και παθιασμένο άνθρωπο».

Αντίστοιχα εκδηλωτικοί είναι και οι θαυμαστές του Gunn οι οποίοι δημιούργησαν μια καμπάνια στο Change.org, όπου καλούν την Disney να συγχωρέσει τον σκηνοθέτη για τα κακόγουστα αστεία που έκανε στο παρελθόν και να τον επαναπροσλάβει. Μέχρι στιγμής σχεδόν 250.000 χρήστες έχουν υπογράψει τη σχετική καμπάνια. Μένει να φανεί εάν η στήριξη προς τον Gunn θα έχει αποτέλεσμα.