Χρήστες του Netflix καταγγέλλουν και ζητούν τη διακοπή της σειράς «Insatiable»

insatiable
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Η σειρά φέρεται να διαιωνίζει το αφήγημα πως μια γυναίκα πρέπει να είναι λεπτή για να έχει φίλους και να είναι ελκυστική.

Πάνω από 110.000 τηλεθεατές έχουν ζητήσει από το Netflix να ακυρώσει τη σειρά «Insatiable», ξεκινώντας μάλιστα μια διαδικτυακή καμπάνια. Το πρώτο τρέιλερ της σειράς του Netflix κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το περιεχόμενο και την προσέγγισή της.

Η σειρά επικεντρώνεται σε μια νεαρή κοπέλα, την Patty (Debby Ryan), η οποία πέφτει θύμα bullying από τους συνομήλικους της λόγω του βάρους της. Όταν όμως η πρωταγωνίστρια χάσει κάποια κιλά «μεταμορφώνεται» και γίνεται ελκυστική στους ανθρώπους που της ασκούσαν πίεση.

Δείτε το τρέιλερ της επίμαχης σειράς

Netflix

Σύμφωνα με την καμπάνια που έχει στηθεί στο Change.org, η σειρά ουσιαστικά επικυρώνει το αφήγημα πως νεαρές κοπέλες οφείλουν να είναι λεπτές ώστε να γίνουν δημοφιλείς, να συνάψουν φιλίες, να ελκύσουν τα βλέμματα των ανδρών και να αποκτήσουν αξία ως άνθρωποι. Οι διοργανωτές της καμπάνιας σημειώνουν πως η «τοξικότητα της σειράς» είναι γενικότερο πρόβλημα, όχι μεμονωμένη περίπτωση, αλλά κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσει η κάθε γυναίκα στην καθημερινότητά της.

Μέχρι στιγμής πάνω από 110.000 χρήστες του διαδικτύου έχουν στηρίξει τη διαδικτυακή καμπάνια, αλλά το Netflix δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποιο σχόλιο. Η σειρά αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσω της πλατφόρμας streaming στις 10 Αυγούστου.