Η Frances Bean Cobain αποκαλύπτει πώς αντιμετώπισε τον χαμό του πατέρα της

frances-bean-cobain Chris Pizzello
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Μια φράση του Kurt Cobain της έδωσε το κουράγιο και τη δύναμη για να ξεπεράσει τα προβλήματα εθισμού σε ουσίες.

Μια νέα εικαστική έκθεση αφιερωμένη στον Kurt Cobain, την οποία επιμελήθηκαν η μητέρα και αδερφή του frontman των Nirvana, έκανε πρόσφατα τα εγκαίνιά της και αποτέλεσε αφορμή για μια νέα συνέντευξη με την κόρη του, Frances Bean Cobain. Η τραγουδίστρια, μοντέλο και ακτιβίστρια μίλησε για τον χαμό του πατέρα της, αλλά και για την παρακαταθήκη που άφησε με την τέχνη του.

Μετά τον θάνατο του Cobain, η Frances Bean εξήγησε πως κλείστηκε στον εαυτό της απέκτησε εμμονές με τις ταινίες τρόμου, τα κόμικ και τη ζωγραφική. Η ίδια τονίζει πως «παραμόρφωσε» όλους τους τοίχους, τις πόρτες και το ταβάνι στο δωμάτιό της.

«Δημιούργησα το δικό μου περιβάλλον στο οποίο μπορούσα να πάω κάθε μέρα και να νιώθω πως ήμουν στον δικό μου κόσμο, επειδή πολλές φορές για εμένα η φαντασία φαινόταν περισσότερο με πραγματικότητα. Οι αποδράσεις μέσα στο μυαλό μου έχουν υπάρξει πιο ανακουφιστικές από το να πρέπει να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα μου, ανά διαστήματα» εξήγησε η Frances Bean.

Στη συνέχεια σχολίασε πως οι «αποδράσεις» γίνονταν με την κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, αλλά πλέον είναι νηφάλια και απολαμβάνει τη στήριξη ανθρώπων που έχουν βρεθεί σε ανάλογες καταστάσεις. Όταν αποκάλυψε μέσω του Instagram πως έχει παραμείνει «καθαρή» για μεγάλο διάστημα, η Frances Bean Cobain έλαβε πολλά μηνύματα στήριξης από followers με αντίστοιχα προβλήματα, γεγονός που της έδωσε να καταλάβει πως μέσω της επικοινωνίας μπορεί να βοηθήσει κι άλλους να αντιμετωπίσουν προβλήματα εθισμού.

Η επικοινωνία και η συμπόνια που προέκυψε από τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και ο λόγος για τον οποίο η Cobain συχνά παραπέμπει στην φράση: «Ειρήνη, αγάπη και ενσυναίσθηση» από το τελευταίο μήνυμα του πατέρα της. Παρά το γεγονός ότι ο Kurt Cobain είχε εμπνευστεί τη φράση βρισκόμενος σε «ένα ιδιαίτερα σκοτεινό μέρος», θεωρεί πως το περιεχόμενό της μπορεί να βοηθήσει και να δώσει κουράγιο.