Έρχεται στην μεγάλη οθόνη το «Από μια Μπιούικ 8» του Stephen King

stephen-king Jim Spellman
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

O William Brent Bell θα γράψει και θα σκηνοθετήσει την ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σατανικό αυτοκίνητο.

Τα έργα του Stephen King έχουν γίνει ανάρπαστα στα μεγάλα στούντιο του Χόλυγουντ – ιδίως μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία της μεταφοράς του «Το Αυτό» – με πολλά από αυτά να σπεύδουν να αποκτήσουν τα σχετικά δικαιώματα. Τελευταίο έργο του King που θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη είναι το «Από μια Μπιούικ 8» που εκδόθηκε το 2002.

Ο William Brent Bell έχει αναλάβει να γράψει το σενάριο και να σκηνοθετήσει την ταινία, η οποία θα διαδραματίζεται σε μια επαρχιακή πόλη στην Πενσυλβάνια. Στο επίκεντρο του έργου είναι μια μυστηριώδης Buick Roadmaster του 1954, η οποία βρίσκεται σε αποθήκη της αστυνομίας για πάνω από 20 χρόνια. Όταν οι κάτοικοι της πόλης ξαφνικά έρχονται αντιμέτωποι με παράξενα, υπερφυσικά φαινόμενα, γίνεται γνωστό ότι το αυτοκίνητο είναι στην πραγματικότητα μια πύλη που οδηγεί σε άλλη διάσταση.

To «Από μια Μπιούικ 8» είναι το δεύτερο έργο του King όπου ένα vintage αυτοκίνητο προσωποποιεί το κακό. Το πρώτο έργο του King με σατανικό όχημα ήταν το «Κριστίν», το οποίο εκδόθηκε το 1983. Αξίζει να σημειωθεί πως ο «πατέρας των σύγχρονων ζόμπι», ο George Romero, είχε επιχειρήσει να μεταφέρει την ταινία στην μεγάλη οθόνη, αλλά το εγχείρημα εγκαταλείφθηκε.