Ο σκηνοθέτης του «Deadpool 2» θέλει να κάνει ριμέικ του Bruce Lee

enter-the-dragon-bruce-lee
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Η Warner Bros συζητά με τον David Leitch για μια νέα εκδοχής της κλασικής ταινίας «Ο κίτρινος πράκτορας του Χονγκ Κονγκ».

Ο David Leitch, σκηνοθέτης του «Deadpool 2», φέρεται να βρίσκεται σε «πρώιμες συζητήσεις» με την Warner Bros για να αναλάβει να γυρίσει ένα ριμέικ της κλασικής ταινίας πολεμικών τεχνών, «Ο κίτρινος πράκτορας του Χονγκ Κονγκ», του 1973 με τον Bruce Lee. Πρόκειται για μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες του είδους που έκανε τις πολεμικές τέχνες δημοφιλείς στη Δύση και βοήθησε τον Bruce Lee να γίνει παγκόσμιος αστέρας του κινηματογράφου.

Όπως είναι φυσικό, έχουν δημιουργηθεί τεράστιες προσδοκίες και υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις για τους παραγωγούς του ριμέικ, αφού θα πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος ηθοποιός που θα συνδυάζει αρμονικά την χαρισματικότητα μπροστά από την κάμερα και τις γνώσεις σε πολεμικές τέχνες που είχε ο Bruce Lee.

Στην πρωτότυπη ταινία που γύρισε ο Robert Clouse, o Lee αποφασίζει να δηλώσει συμμετοχή σε ένα τουρνουά πολεμικών τεχνών που διοργανώνει ο μυστηριώδης Han, αναζητώντας εκδίκηση για τον θάνατο της αδερφής του. Στην ταινία είχε συμμετάσχει και ο John Saxon, στον ρόλο ενός Αμερικάνου που συμμαχεί με τον Lee για να νικήσουν τον Han. Το «Ο κίτρινος πράκτορας του Χονγκ Κονγκ» είχε κυκλοφορήσει στις αίθουσες λίγο μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Lee.