Αλληλεγγύη μεταξύ «προεδρικών βανδάλων»

donald-trump-walk-of-fame Reed Saxon
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ένας «μοντέρνος Ρομπέν των Δασών» θα πληρώσει την εγγύηση του μουσικού που κατέστρεψε το άστρο του Donald Trump.

Στις 3:30 το πρωί της Τετάρτης, ο 24χρονος μουσικός, Austin Clay, εμφανίστηκε στο αστέρι του Donald Trump στο Walk of Fame του Χόλυγουντ. Μαζί του είχε μια τσάντα κιθάρας, μέσα από την οποία έβγαλε μια αξίνα και στη συνέχεια κατέστρεψε το αστέρι του Αμερικανού προέδρου.

Αφού ολοκλήρωσε την «εικαστική παρέμβασή» του, ο Clay πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία και φέρεται να ενημέρωσε πως «θα  τους δει σύντομα». Περίπου μια ώρα αργότερα, ο Clay παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Μπέβερλι Χιλς, όπου και προφυλακίστηκε αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες βανδαλισμού. Η εγγύηση ορίστηκε στις 20.000 δολάρια, αλλά, όπως φαίνεται, ο Clay δεν θα χρειαστεί να παραμείνει στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς ένας άλλος άνδρας που αντιμετώπισε αντίστοιχες κατηγορίες στο παρελθόν έχει προσφερθεί να πληρώσει την εγγύηση.

AP / Nick Ut

Το αστέρι του Donald Trump στο Walk of Fame έχει βανδαλιστεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την εκλογή του το 2016.

Το TMZ αποκαλύπτει σε άρθρο του πως ο James Otis σκοπεύει να πληρώσει την εγγύηση του Clay. Ο Otis είχε καταστρέψει το άστρο του Trump τo 2016 και είναι κληρονόμος της Otis Elevator Company. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ανελκυστήρων παγκοσμίως, τα έσοδα της οποίας ανήρθαν στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015.

Για την πράξη βανδαλισμού του, ο αυτοαποκαλούμενος «μοντέρνος Ρομπέν των Δασών» καταδικάστηκε το 2017 σε 20 ώρες κοινωνικής υπηρεσίας και πλήρωσε το πρόστιμο των 4.400 δολαρίων.