Σύντομα ξεκινούν τα γυρίσματα του ένατου επεισοδίου των «Star Wars»

star-wars-episode-ix
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Η Carrie Fisher θα εμφανιστεί στον ρόλο της πριγκίπισσας Leia μέσω κομμένων σκηνών των προηγούμενων ταινιών.

Η Disney και η Lucasfilm έδωσαν νέες πληροφορίες για το τρίτο επεισόδιο της σίκουελ τριλογίας, «Star Wars: Episode IX», όπως είναι γνωστό για την ώρα. Ο J.J. Abrams θα σκηνοθετήσει την ταινία σε σενάριο που έγραψε με τον Chris Terrio και η έναρξη των γυρισμάτων έχει προγραμματιστεί για την 1η Αυγούστου.

Στο ένατο και τελευταίο επεισόδιο της ιστορίας των Skywalker επιστρέφουν οι Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo και Billie Lourd, μαζί με τους «βετεράνους» της σειράς ταινιών Mark Hamill, Anthony Daniels και Billy Dee Williams. Στα νέα μέλη του καστ περιλαμβάνονται οι Naomi Ackie, Richard E. Grant και Keri Russell.

AP / Chris Pizzello

Η Carrie Fisher, η οποία πέθανε ξαφνικά το 2016, θα εμφανιστεί στον ρόλο της Leia Organa, μέσω υλικού που γυρίστηκε για τις ανάγκες του έβδομου επεισοδίου, «Star Wars: Η Δύναμη ξυπνά». Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας τόνισε πως δεν μπορούσε να βρει ένα ικανοποιητικό τέλος στην ιστορία των Skywalker χωρίς τη συμμετοχή της Fisher, συμπληρώνοντας πως ποτέ δεν υπήρχε σκέψη για μια ψηφιακή εκδοχή ή για επιλογή νέας ηθοποιού για τον ρόλο. «Με τη στήριξη και την ευχή της κόρης της, Billie, βρήκαμε έναν τρόπο να τιμήσουμε την κληρονομιά της Carrie και τον ρόλο της ως Leia στο επεισόδιο εννιά, χρησιμοποιώντας ακυκλοφόρητο υλικό από τα γυρίσματα του επεισοδίου επτά», δήλωσε ο Abrams.

AP / Craig T. Mathew

Η ανακοίνωση των παραγωγών της ταινίας επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν τον συνθέτη John Williams να επιστρέφει για μια τελευταία φορά στη σειρά ταινιών. Ο 86χρονος Williams, ο οποίος απέσπασε ένα Όσκαρ για τη μουσική που έγραψε στην πρώτη ταινία του 1977, έχει σχολιάσει τον Μάρτιο πως σκοπεύει να αποσυρθεί μετά την ένατη ταινία.