O Tom Morello δεν λέει να ησυχάσει

tom-morello Charles Sykes
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

RZA, Steve Aoki και πολλοί άλλοι συμμετέχουν στο νέο solo άλμπουμ του πρώην κιθαρίστα των Rage Against The Machine.

Μπορεί οι Rage Against The Machine να έχουν διαλυθεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ο χαρισματικός κιθαρίστας τους, Tom Morello, έχει παραμείνει ενεργός στη μουσική σκηνή με τα supergroup Audioslave, Axis of Justice και εσχάτως τους Prophets of Rage. Ο Morello βρήκε τον χρόνο να ηχογραφήσει ένα νέο solo άλμπουμ, το οποίο θα λέγεται «The Atlas Underground» και κυκλοφορεί στις 12 Οκτωβρίου μέσω της Mom + Pop Music.

Μπορείτε να ακούσετε το «We Don’t Need You» με συμμετοχή του Vic Mensa πατώντας εδώ και το «Battle Sirens» με συμμετοχή των Knife Party πατώντας εδώ.

Invision/AP / Michael Zorn

Ο Morello σχημάτισε τους Prophets of Rage το 2016 με τον Chuck D των Public Enemy και B-Real των Cypress Hill.

Στον νέο δίσκο συμμετέχουν πολλά μεγάλα ονόματα της μουσικής, τόσο από την rock – Portugal. The Man, Gary Clark Jr., και ο Marcus Mumford των Mumford and Sons – όσο και από τον χώρο της hip hop – Killer Mike, Big Boi, Vic Mensa, RZA και Leikeli47. Στα 12 κομμάτια του δίσκου εμφανίζονται επίσης οι EDM παραγωγοί Steve Aoki, Bassnectar, Knife Party και Pretty Lights.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Morello στην ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στον Lars Ulrich για το Beats 1, έχει θέσει υψηλότατους στόχους, καθώς θέλει να δημιουργήσει ένα άλμπουμ στο οποίο να είναι «ο Hendrix του τώρα», με κιθάρες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Αναφορικά με τις συμμετοχές μουσικών από άλλα είδη και σκηνές, ο κιθαρίστας σχολίασε πως θέλει να αλλάξει τις αντιλήψεις για τα όρια της μουσικής, ώστε να «ανοίξουν τα μάτια του κόσμου για τις αλλαγές στο status quo της κοινωνίας».