Πρώτη κλεφτή ματιά στη βιογραφική ταινία για τους αγαπημένους «Χοντρό και Λιγνό»

stan-laurel-oliver-hardy-xontros-kai-lignos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Steve Coogan και John C. Reilly πρωταγωνιστούν στην ταινία για το κωμικό δίδυμο του Χόλυγουντ που κατέκτησε τον κόσμο.

Η ζωή των κωμικών Stan Laurel και Oliver Hardy αποτελεί το θέμα της νέας ταινίας του Jon S. Baird. Η βιογραφική ταινία με τίτλο «Stan & Ollie» θα κυκλοφορήσει τον προσεχή χειμώνα και οι παραγωγοί έδωσαν στη δημοσιότητα την αφίσα της.

Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Steve Coogan και John C. Reilly, οι οποίοι υποδύονται τους δύο κωμικούς στη δύση της λαμπρής καριέρας τους, καθώς προετοιμάζονται για μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία το 1953. Με τα καλύτερά τους χρόνια να αποτελούν πλέον μια μακρινή ανάμνηση, συνεχίζουν να δείχνουν τον ίδιο επαγγελματικό ζήλο και παραμένουν καλύτεροι φίλοι.

Εκτός όμως από τις μεγάλες στιγμές τους, η ταινία θα καλύψει και τις πιο σκοτεινές και δύσκολες φάσεις που πέρασαν και που πρόκειται να αντιμετωπίσουν. Στην ταινία εμφανίζονται επίσης η Shirley Henderson και η Nina Arianda στους ρόλους των συζύγων των δύο κωμικών.

Πριν σχηματίσουν το εμβληματικό δίδυμο τους το 1926, οι δύο ηθοποιοί είχαν ήδη καταξιωθεί στο Χόλυγουντ, με πολλές παραγωγές στο ενεργητικό τους. Συνεργάστηκαν σε πάνω από 100 ταινίες μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1940 – μεταπηδώντας με επιτυχία από τον βουβό κινηματογράφο στον ήχο – οπότε και ξεκίνησαν να δίνουν ζωντανές παραστάσεις. Οι περιπέτειες των δύο καλών φίλων μεταφέρθηκαν στις σελίδες των κόμικς ενώ αργότερα έγιναν και σειρά κινουμένων σχεδίων.