Με τι κόστος θα φτάσει ο Mark Wahlberg στο «Μile 22»;

mile-22 Murray Close
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Μια καταιγιστική περιπέτεια γεμάτη δράση και ανατροπές στις 16 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Odeon και την Audio Visual.

Δείτε το τρέιλερ

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Τζέιμς Σίλβα (Μαρκ Γουόλμπεργκ), μέλος της πιο πολύτιμης μονάδας της CIA, έχει ως αποστολή να ανακτήσει και να μεταφέρει στο Mile 22 έναν μυστηριώδη κρατούμενο αστυνομικό που γνωρίζει ευαίσθητες πληροφορίες που απειλούν τη ζωή του. Με τη βοήθεια της άκρως απόρρητης ομάδας τακτικών επιχειρήσεων, ο Σίλβα πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή με κάθε κόστος, προτού ο εχθρός κλείσει την πρόσβαση για το 22ο μίλι. Ο σκηνοθέτης του «Ο Μόνος Επιζών», Πίτερ Μπεργκ, επιστρέφει με μια ασταμάτητη περιπέτεια.

Courtesy of STXfilms / Michael Muller
22 Μίλια καταιγιστικής δράσης

Βρισκόμαστε στη νοτιοανατολική Ασία, όπου έχει πάρει μετάθεση ο πράκτορας Σίλβα και η ομάδα του. Η αποστολή τους είναι να εντοπίσουν την ραδιενεργή σκόνη που χρησιμοποιείται στην κατασκευή βομβών ώστε να εμποδίσουν το επόμενο πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο Λι-Νουρ (Ικο Ουβάις), ένας πράκτορας ειδικών αποστολών της Ιντοκάρ, καταφθάνει στην Αμερικανική Πρεσβεία με ένα «δώρο». Κρατάει στα χέρια του έναν κρυπτογραφημένο σκληρό δίσκο που περιέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Για αντάλλαγμα όμως ζητάει να μεταφερθεί σε ένα ασφαλές σημείο γιατί η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Το όχημα της τελικής διαφυγής του, τους περιμένει όμως 22 μίλια μακριά από εκεί που βρίσκονται. «Τέσσερις άνθρωποι, 22 μίλια, μοιάζει με παιχνίδι και αυτό είναι που μου αρέσει στην υπόθεση», δηλώνει ο σκηνοθέτης.

Courtesy of STXfilms / Murray Close

Μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Λι-Νουρ, αναγκάζει τον Σίλβα και την ομάδα του να ζητήσουν τη βοήθεια της Overwatch, μιας ομάδας-φάντασμα που θα τους καθοδηγεί από μακριά εποπτεύοντας τα πάντα. Στον δρόμο τους θα βρεθούν εμπόδια που όμοιά τους καμία ομάδα δεν έχει αντιμετωπίσει και θα κάνουν τα 22 μίλια να φαντάζουν ατελείωτα. Θα τους πολεμήσουν ασύμμετροι εχθροί και θα τους κυνηγήσουν σε κάθε σημείο της διαδρομής και θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να αποφύγουν αλλά και να αντιμετωπίσουν κάθε βόμβα ή έκρηξη που βρίσκουν μπροστά τους. Πρέπει πάση θυσία να βρεθούν στο 22ο μίλι πριν οι εχθροί τους αποκλείσουν τον δρόμο.

Courtesy of STXfilms / Murray Close
Εκπαίδευση, όπλα και αληθινή δράση

Μια πετυχημένη ταινία δράσης, απαιτεί ώρες εκπαίδευσης από τους πρωταγωνιστές της, αληθινά όπλα και εντυπωσιακά εφέ. Για να διασφαλίσουν την αυθεντικότητα της ταινίας οι ηθοποιοί εκπαιδεύτηκαν από στελέχη του αμερικανικού στρατού ώστε να μάθουν να κινούνται αλλά και να χρησιμοποιούν στρατιωτικούς όρους με φυσικότητα. Τα όπλα που βλέπουμε στην ταινία είναι αξίας σχεδόν μισού εκατομμυρίου δολαρίων και πρόκειται για ΑΚ, Μ-4, και Uzi.  «Όταν με ρωτάνε ποιος είναι ο στόχος μου στον κινηματογράφο, απαντώ ότι επιδιώκω και εύχομαι οι άνθρωποι που παρακολουθούν την ταινία να αισθανονται ότι βλέπουν ντοκιμαντέρ», αναφέρει ο διευθυντής φωτογραφίας Ζακ Ζουφρέ.

Η εκπαίδευση των ηθοποιών διήρκησε αρκετές εβδομάδες αλλά ήταν κάτι απαραίτηττο για τον σκηνοθέτη. «Επιδιώκουμε πάντα να κάνουν οι ίδιοι οι ηθοποιοί τις επικίνδυνες σκηνές για ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Προσπαθούμε να κρατάμε χαμηλό το ποσοστό των οπτικών εφέ», σχολιάζει ο Γουόλμπεργκ. Φυσικά οι πιο απαιτητικές σκηνές μάχης πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους κασκαντέρ. «Αυτό που κάνει τον Μπεργκ να ξεχωρίζει είναι ότι όλα συμβαίνουν στ’αλήθεια, μπροστά από την κάμερα και πετυχαίνουν με την πρώτη», εξηγεί ο υπεύθυνος για τα ειδικά εφέ Ματ Κούτσερ.

Courtesy of STXfilms / Murray Close

Και όλα όσα απεικονίζονται στην ταινία συμβαίνουν σε φυσικό περιβάλλον και συγκεκριμένα στη Μπογκοτά, της οποίας οι δρόμοι έκλεισαν για ολόκληρες ημέρες ώστε να μπορέσουν να γυρίσουν τις πιο εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης. «Μας είχαν δώσει τα κλειδιά της πόλης. Μπορούσαμε να κλείσουμε την αντίστοιχη Times Square για δέκα ημέρες για να γυρίσουμε τις πιο τρελές σκηνές! Το γεγονός ότι είχαμε την ευκαιρία να κινούμαστε σε μια κανονική πόλη μας έδωσε το αποτέλεσμα που όλοι ψάχναμε», αναφέρει ο Πίτερ Μπεργκ.