Βρέθηκε ανέκδοτο υλικό των Monty Python

monty-python
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Στα προσωπικά αρχεία του Michael Palin συμπεριλαμβάνονται ολοκληρωμένα σενάρια για σκετς της θρυλικής κωμικής ομάδας.

Οι Monty Python υπήρξαν μια από τις πιο εμβληματικές κωμικές ομάδες που κατέκτησε το τηλεοπτικό κοινό με το ανατρεπτικό και σουρεαλιστικό χιούμορ της και μεταπήδησε με μεγάλη επιτυχία στη μεγάλη οθόνη και στο σανίδι. Μετά τον θάνατο του Graham Chapman, η ομάδα ουσιαστικά διαλύθηκε και τα μέλη αφοσιώθηκαν στις solo καριέρες τους, με ορισμένες σποραδικές κοινές εμφανίσεις.

Τα καλά νέα για τους θαυμαστές των Pythons είναι πως πρόσφατα βρέθηκε πλούσιο ανέκδοτο υλικό στα προσωπικά αρχεία του Michael Palin. Σύμφωνα με άρθρο των Times, στα κουτιά που παρέδωσε στην Βρετανική Βιβλιοθήκη υπάρχουν «δεκάδες» αχρησιμοποίητα σενάρια για σκετς, συμπεριλαμβανομένων δύο σκηνών για το «Οι ιππότες της ελεεινής τραπέζης».

Ένα από τα σκετς για την κλασική ταινία διαδραματίζεται σε ένα βιβλιοπωλείο στην Άγρια Δύση – όπου διακωμωδούν τα κλισέ των western ταινιών – ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με έναν ροζ ιππότη ο οποίος δεν αφήνει τον Αρθούρο και την παρέα του να διασχίσουν μια γέφυρα εάν δεν του δώσει ένα φιλί. Μπορείτε να διαβάσετε όλα τα σενάρια στην ιστοσελίδα των Times.

Πέραν όμως των ολοκληρωμένων σεναρίων, στα κουτιά υπήρχαν πάνω από 50 σημειωματάρια με πρώτες ιδέες και σκέψεις για υλικό των Monty Python, μαζί με σημειώσεις από τις συναντήσεις για τις ταινίες «Οι ιππότες της ελεεινής τραπέζης» και «Η ζωή του Μπράιαν». Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας φαίνεται πως κόπηκε αρκετό υλικό από τις δύο ταινίες, το οποίο θα προκαλούσε «μεγάλες αντιδράσεις» ακόμα και σήμερα.

Η Βρετανική Βιβλιοθήκη ακόμα επεξεργάζεται το υλικό από τα αρχεία του Palin, αλλά μια «μικρή επιλογή» θα είναι διαθέσιμη στο κοινό από τις 7 Αυγούστου.