Το κρασί των Pearl Jam ξεπούλησε σε χρόνο ρεκόρ

pearl-Jam
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Μόλις 12 λεπτά χρειάστηκαν για να πουληθούν και τα 450 κιβώτια κρασιού που έβγαλε το grunge συγκρότημα.

Η μόδα στον χώρο του merchandise τα τελευταία χρόνια θέλει συγκροτήματα να πειραματίζονται με τη ζυθοποιία και να κυκλοφορούν τις δικές τους μπύρες – από τους Motörhead και τους Iron Maiden, μέχρι τους «δικούς μας» Vodka Juniors. Ορισμένοι όμως πάνε ένα βήμα παραπέρα με άλλα αλκοολούχα ποτά, όπως ο Bob Dylan και τώρα οι Pearl Jam.

Underground Wine Project

Το θρυλικό grunge συγκρότημα είχε ανακοινώσει μέσω ενός newsletter πως θα κυκλοφορήσει τη δική του, περιορισμένης έκδοσης, κόκκινο κρασί. Συνολικά διατέθηκαν 450 κιβώτια της σειράς «Home X Away» με τέσσερις φιάλες προς 150 δολάρια η κάθε μια τα οποία έγιναν ανάρπαστα, καθώς πουλήθηκαν εντός 12 λεπτών. Οι ετικέτες στις φιάλες απεικονίζουν τις πόλεις του Σιάτλ, του Σικάγο, της Βοστόνης και της Μισούλας, όπου οι Pearl Jam θα δώσουν μια σειρά συναυλιών.

 Τα κρασί είναι μίξη syrah με cabernet και δημιουργήθηκε από το Underground Wine Project, τα οποίο αποτελεί συνεργασία των Mark McNeilly (Mark Ryan’s Winery) και Trey Busch (Sleight of Hand Cellars). Τα έσοδα από τις πωλήσει θα διατεθούν στο ίδρυμα Vitalogy των Pearly Jam, το οποίο στηρίζει μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και τοπικών πολιτιστικών σκηνών. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 67.500 δολάρια.