Ben Affleck και Matt Damon θα κλέψουν τα McDonald’s με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι

ben-affleck-matt-damon Paul A. Hebert
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Το Οσκαρικό δίδυμο θα αναλάβει να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μια από τις πιο παράξενες απάτες των τελευταίων ετών.

Ο Ben Affleck και ο Matt Damon θα γυρίσουν ταινία με θέμα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες απάτες των τελευταίων ετών με θύμα την αλυσίδα fast food, McDonald’s. Η ταινία, όπου ο Affleck θα σκηνοθετήσει και ο Damon θα πρωταγωνιστήσει, είναι βασισμένη σε ένα άρθρο του Jeff Maysh για την ιστοσελίδα The Daily Beast με τίτλο «How An Ex-Cop Rigged McDonald’s Monopoly Game And Stole Millions».

Όπως αποκαλύπτει ο τίτλος του άρθρου, ένας πρώην αστυνομικός, ο Jerry Jacobson, κατάφερε να κλέψει σε μια προωθητική των McDonald’s, βασισμένη στο κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδ,ι «Monopoly», το 2001. Τα δώρα που μπορούσε να κερδίσει κανείς παίζοντας το παιχνίδι ξεκινούσαν από δωρεάν γεύματα και παιχνιδομηχανές, μέχρι μεγάλα χρηματικά έπαθλα.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο Jacobson κατάφερε να «κερδίσει» πάνω από 24 εκατομμύρια δολάρια και τελικά συνελήφθη από το FBI. Στην πορεία των ερευνών φάνηκε πως ο πρώην αστυνομικός δεν είχε ενεργήσει μόνος του, καθώς εμπλέκονταν μαφιόζοι, μέντιουμ, ιδιοκτήτες κλαμπ στριπτίζ, έμποροι ναρκωτικών και μια οικογένεια Μορμόνων.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του Maysh

Το Deadline αναφέρει πως μετά τη δημοσίευση του άρθρου ξεκίνησε ένας «πόλεμος προσφορών» από τα στούντιο του Χόλυγουντ για τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς για αυτή την απίστευτη ιστορία. Παρά τις προσπάθειες των Universal, Warner Bros και Netflix, τα δικαιώματα πήγαν τελικά στη Fox.