Ακυκλοφόρητο τραγούδι του Prince στο soundtrack του «BlacKkKlansman» του Spike Lee

prince Liu Heung Shing
ΤΡΙΤΗ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης σχολίασε πως δεν θεωρεί ότι του δόθηκε το «Mary Don’t You Weep» κατά τύχη.

Το soundtrack της νέας ταινίας του Spike Lee με τίτλο «BlacKkKlansman» περιλαμβάνει ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του Prince, το «Mary Don’t You Weep». Η βιογραφική ταινία του πολυβραβευμένου Αμερικανού σκηνοθέτη εξιστορεί την πετυχημένη προσπάθεια του Αφροαμερικανού ντεντέκτιβ Ron Stallworth να διεισδύσει στην Ku Klux Klan τη δεκαετία του 1970.

Όπως αποκάλυψε ο Lee σε συνέντευξή του στο Rolling Stone, το ακυκλοφόρητο τραγούδι του Prince ακούγεται στους τίτλους τέλους της ταινίας. «Ήξερα ότι χρειαζόμουν ένα τραγούδι για τους τίτλους τέλους. Έχω γίνει κολλητός με τον Troy Carter, έναν από τα στελέχη στο Spotify και σύμβουλο των κληρονόμων του Prince» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, αφού κάλεσε τον Carter σε μια ιδιωτική προβολή του «BlacKkKlansman», ο τελευταίος φέρεται να του είπε πως είχε ένα τραγούδι για τους τίτλους τέλους. Αυτό δεν ήταν άλλο από το «Mary Don’t You Weep» που ο Prince είχε ηχογραφήσει σε κασέτα στα μέσα της δεκαετίας του 1980, με τον σκηνοθέτη να τονίζει πως δε θεωρεί «τυχαία» την εξέλιξη.

«Ο Prince ήθελε να έχω εκείνο το τραγούδι. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει κανείς. Ο αδερφός μου, ο Prince, ήθελε να έχω εκείνο το τραγούδι. Για αυτήν την ταινία. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για εμένα. Αυτή η κασέτα βρίσκεται καταχωνιασμένη στα αρχεία. Στο Paisley Park. Και ξαφνικά, από του πουθενά, την ανακαλύπτουν; Όχι, αυτό δεν έγινε κατά λάθος» υπογράμμισε ο Lee.