Θετικές κριτικές για τον Αλ Πατσίνο στον «Έμπορο της Βενετίας»

thetikes-kritikes-gia-ton-al-patsino-ston-emporo-tis-benetias

ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ην επιστροφή του Al Pacino στα μεγάλα θέατρα, σηματοδοτεί ο πρωταγωνιστικός του ρόλος ως «Σάιλοκ», στο σαιξπηρικό έργο, «o Έμπορος της Βενετίας», που παρουσιάζεται από τον Οκτώβριο στο Broadway.

Την επιστροφή του Al Pacino στα μεγάλα θέατρα, σηματοδοτεί ο πρωταγωνιστικός του ρόλος ως «Σάιλοκ», στο σαιξπηρικό έργο, «o Έμπορος της Βενετίας», που παρουσιάζεται από τον Οκτώβριο στο Broadway.

Η συγκεκριμένη παραγωγή, αποτελεί την τρίτη φορά που ο Pacino πρωταγωνιστεί στο συγκεκριμένο ρόλο –είχε υποδυθεί τον Σάιλοκ στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου σε σκηνοθεσία Michael Radford (Il Postino) το 2004 και το καλοκαίρι στην παράσταση στο Public Theater του Central Park. Μάλιστα οι πρώτες κριτικές τον χαρακτηρίζουν «δυναμικό» και θεωρούν τον ρόλο του ως έναν από τους καλύτερους της σεζόν.

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί επίσης η λαμπερή Lily Rabe ως Πορσία, ενώ παίζουν ακόμη οι Jesse L. Martin (Rent) ως Gratiano, Byron Jennings (Inherit the Wind) ως Antonio, David Harbour ως Bassanio, Heather Lind ως Jessica, Gerry Bamman (Mrs. Farnsworth) ως Δούκας της Βενετίας, Matthew Rauch (Still Life) ως Solanio και Richard Topol (Awake and Sing!) ως Tubal. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος με «Tony», Daniel Sullivan.

Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στην ακμάζουσα Βενετία του 16ου αιώνα. Ο μεγαλέμπορος Αntonio δανείζεται χρήματα από τον Εβραίο τοκογλύφο Σάιλοκ, προκειμένου να βοηθήσει τον απένταρο φίλο του Μπασάνιο να παντρευτεί την αγαπημένη του. Όταν όμως η μέρα της πληρωμής φτάνει, ο έμπορος δεν έχει χρήματα για να ξεπληρώσει το χρέος του. Τότε ο Σάιλοκ απαιτεί την πληρωμή του, με ένα κομμάτι από τη σάρκα του Αntonio.