Πυρά κατά Jessica Chastain για τη νέα συνεργασία της

Jessica-chastain
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο «Eve» του Matthew Newton, ο οποίος καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή βία το 2007 και το 2010.

Έντονη κριτική ασκήθηκε κατά της Jessica Chastain μετά την απόφασή της να πρωταγωνιστήσει και να αναλάβει χρέη συμπαραγωγού στην ταινία δράσης «Eve» του Matthew Newton. Αιτία της κριτικής είναι η καταδίκη του σκηνοθέτη και σεναριογράφου για ενδοοικογενειακή βία.

Το 2007 ο 41χρονος Newton είχε βρεθεί ένοχος για τον ξυλοδαρμό της τότε συντρόφου του, Brooke Satchell, αλλά η καταδικαστική απόφαση αναιρέθηκε όταν ο ψυχίατρός του εκτίμησε πως είναι απίθανο να το επαναλάβει. Το 2010 όμως η Rachel Taylor, με την οποία διατηρούσε δεσμό, έκανε αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα κατά του Newton, με τον ισχυρισμό ότι την γρονθοκόπησε στο πρόσωπο.

Την επόμενη χρονιά αντιμετώπισε κατηγορίες για παράβαση των σχετικών όρων και το 2012 συνελήφθη πολλές φορές για καταπάτηση και αντίσταση κατά της αρχής. Την ίδια χρονιά έκανε εισαγωγή στο κέντρο απεξάρτησης Betty Ford Center και έλαβε θεραπεία για διπολική διαταραχή.

Όντας μέλος του κινήματος Time’s Up, η ηθοποιός έχει δηλώσει πως θα λάβει υπόψη της τους ισχυρισμούς εναντίον ενός πιθανού συνεργάτη, πριν αποφασίσει να συνεργαστεί μαζί του. Έτσι λοιπόν πολλοί χρήστες σελίδων κοινωνικής δικτύωσης καυτηρίασαν τη νέα συνεργασία της Chastain, τονίζοντας πωςαγνόησε το βεβαρημένο παρελθόν του Newton.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Newton υπογράμμισε πως «πραγματικά μετανιώνει» για τις πράξεις του, συμπληρώνοντας πως εκείνη την εποχή αντιμετώπιζε «σοβαρό πρόβλημα με ουσίες και αλκοόλ». Παράλληλα δήλωσε πως παραμένει «καθαρός» τα τελευταία έξι χρόνια και προσηλωμένος στους στόχους του κάθε μέρα.