Αυτές τις πέντε πίτσες σίγουρα δεν τις έχετε ξαναδεί

pitsa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Αν μέχρι τώρα το πιο περίεργο πράγμα που έχετε ακούσει σε μια πίτσα είναι οι αντσούγιες, δείτε πώς οι παρακάτω επιλογές από διάφορα μέρη του κόσμου έχουν πάει το θέμα «πίτσα» ένα βήμα παραπέρα.

Πίτσα σε κουτί… πίτσας
Στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, η Vinnie’s Pizzeria είχε την τρομερή ιδέα να σερβίρει μια πίτσα σε κουτί φτιαγμένο από… πίτσα. Αυτό σημαίνει ότι τα χαρτόκουτα στα οποία παραδίδεται μια πίτσα είναι πλέον άχρηστα και ο κάθε πελάτης έχει επιπλέον πίτσα να απολαύσει. Όπως επιβεβαιώνει, μάλιστα, η πιτσαρία μέσω του site της, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η πίτσα που… φιλοξενεί την πίτσα να είναι προφυλαγμένη από μικρόβια και να παραδίδεται με τον πιο ασφαλή και υγιεινό τρόπο. Πέραν αυτής της ιδέας, μάλιστα, στην πιτσαρία είχαν κι άλλη μια ανάλογη: να σερβίρουν κομμάτια πίτσας με τόπινγκ… μίνι κομμάτια πίτσας. Κάτι σαν Inception.

Feeling fancy? BOI have we got the pizza for you! 24k magic right here…

A post shared by Industry Kitchen (@industrykitchen) on

H πίτσα των 2 χιλιάδων δολαρίων
Αν αναρωτιέστε «από χρυσό είναι;» τότε πρέπει να σας πούμε ότι δεν απέχει και πολύ, αφού εκτός από φουα γκρά, τρούφα, τυρί Stilton και χαβιάρι Ossetra, η πίτσα αυτή περιέχει και φύλλα χρυσού 24 καρατίων σε όλη την επιφάνεια, δημιουργώντας μια πολύ εντυπωσιακή παρουσίαση. Σερβίρεται στο Industry Kitchen στη Financial District της Νεας Υόρκης, από τον σεφ Braulio Bunay κι έχει λάβει πολλή κριτική για τα υλικά και το κόστος της.

Η πίτσα που… ανεβάζει
Μια πιτσαρία στο Βανκούβερ, η Mega iLL, σερβίρει διάφορες νοστιμιές με κάνναβη, με στόχο και να ικανοποιήσει τις γαστριμαργικές επιθυμίες των πελατών, αλλά και να τους κάνει λίγο πιο… χαρούμενους. Το λάδι κάνναβης είναι ένα από τα υλικά που χρησιμοποιεί, αλλά για να καταναλώσει κάποιος αυτά τα εδέσματα, πρέπει να είναι άνω των 18 και να επιδείξει ιατρική κάρτα που του επιτρέπει να καταναλώνει μαριχουάνα για θεραπευτικούς λόγους. Οι υπόλοιποι, μάλλον θα πρέπει να μείνουν στην κλασική πίτσα.

Πίτσα-τάκος
Όσοι δεν μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν τάκος ή πίτσα, πάνε στο Tony Baloney’s του Νιου Τζέρσεϊ και τους λύνει το πρόβλημα, καθώς σερβίρει και τα δύο μαζί. Η πίτσα με τόπινγκ τάκος προέκυψε έπειτα από επιθυμία μιας ομάδας πελατών της πιτσαρίας, η οποία και την έκανε πραγματικότητα, σερβίροντας κάθε Τρίτη με 80 δολάρια ή 10 δολάρια το κομμάτι. Η πίτσα έχει σάλτσα chipotle και πάνω της βρίσκει κάποιος διάφορα είδη τάκος με πλούσιες δόσεις γουακαμόλε και ξινόκρεμας στο κέντρο.

Τεκίλα-αστακός πίτσα
Άλλη μια πίτσα που δεν είναι για να την παραγγείλεις στο σπίτι επειδή δεν έχει τίποτα το ψυγελιο, η tequila-lobster πίτσα κοστίζει 500 δολάρια και σερβίρεται στο εστιατόριο Bodega Negra της Νέας Υόρκης. Το κόστος της εντοπίζεται στα υλικά της, αφού σε αυτά συμπεριλαμβάνεται χαβιάρι Ossetra, μαύρη τρούφα, αβοκάντο, μάνγκο, βρώσιμα φύλλα πλατίνας, αλλά το πιο βασικό είναι ότι περιέχει και 3 σφηνάκια τεκίλα Patrón στο μείγμα. Σκεφτείτε ότι η τεκίλα αυτή πωλείται για περίπου 100 δολάρια το σφηνάκι σε μεγάλα club, οπότε το κόστος της πίτσας είναι αναπόφευκτα υψηλό. Κι αν αναρωτιέστε, ναι μπορεί να σας προκαλέσει μια ελαφριά… ζάλη.