Κοκτέιλ, μπίρες ή κρασί; Τι προτιμά πλέον ο κόσμος;

kokteil-pota-krasi-mpira
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα ποτά με βάση τα spirits γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, με περίπου τους μισούς των καταναλωτών να έχουν τον δικό τους εξοπλισμό για κοκτέιλ στο σπίτι.

Περίπου το 1/5 των καταναλωτών προτιμούν τα κοκτέιλ από την μπίρα και το κρασί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που αναφέρει δημοσίευμα της independent.

Συγκεκριμένα, ερευνητές που μελέτησαν 2 χιλιάδες βρετανούς ενήλικες βρήκαν ότι πολλοί από αυτούς αποφεύγουν την μπίρα και το κρασί και στρέφονται προς πιο εξωτικά κοκτέιλ, όπως mojito, margarita και martini.

H επιθυμία του κόσμου, μάλιστα, για τα παραπάνω κοκτέιλ είναι τόσο μεγάλη, που πολλοί επιλέγουν να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να τα φτιάξουν στο σπίτι, ώστε να τα απολαμβάνουν μακριά από τη φασαρία των pub και των bar.

H έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Gordon’s, Baileys και Tanqueray, έδειξε ότι το 1/5 αυτοχαρακτηρίζεται ως «ειδικός» στα κοκτέιλ, ενώ το ¼ αναγνώρισε την τέχνη των κοκτέιλ ως μια τέχνη που θα ήθελε να μάθει στο μέλλον.

Η Anna Jones, η οποία μαζί με τα brand έφτιαξε τον οδηγό The Modern Cocktail Guide θεωρεί ότι η αγάπη για την κουλτούρα των κοκτέιλ και η αυξανόμενη τάση να μαθαίνει κανείς την τεχνική για να φτιάχνει τα τέλεια ποτά σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το να πειραματιστούμε για pairings φαγητού και κοκτέιλ. Το concept αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια υπέροχη εμπειρία που μπορούμε να μοιραστούμε με οικογένεια και φίλους και μαζί τους να απολαύσουμε κοκτέιλ με το βραδινό.

Η αυξημένη ζήτηση και επιθυμία για κοκτέιλ σημαίνει ότι οι ικανότητες δημιουργίας τους είναι πιο δυνατές από ποτέ, με τους μισούς από αυτούς που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση να ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τις ακριβείς αναλογίες για να φτιάξουν κλασικά κοκτέιλ. Με στόχο να εντυπωσιάσουν φίλους και γνωστούς με την τεχνική τους στα κοκτέιλ, περίπου 4 στους 10 έχουν εξοπλισμό, τον οποίο αξιοποιούν σε ειδικές περιστάσεις.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι πολλοί πίνουν κοκτέιλ πριν ή μετά κάποιο κύριο γεύμα, με το 37% να απολαμβάνει κοκτέιλ προ του γεύματος και το 36% να τα προτιμά μετά το γεύμα.

Παρά, όμως, τη ζήτηση των κοκτέιλ και την επιθυμία πολλών να τα φτιάχνουν μόνοι τους, κάποιοι παρουσιάζουν αρκετά κενά… γνώσεων, με το 70% να μην γνωρίζει, για παράδειγμα, ότι η βότκα χρησιμοποιείται για να φτιάξουμε ένα εσπρέσο μαρτίνι, ενώ το 58% δεν γνώριζε ότι το ρούμι είναι το βασικό συστατικό ενός mojito.