Ο Idris Elba παραμένει το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

idris-elba Matt Dunham
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Πρόσφατες δηλώσεις του Antoine Fuqua αναζωπύρωσαν την φημολογία σχετικά με τον διάδοχο του Daniel Craig.

Το «σίριαλ» της συμφωνίας του Daniel Craig με τους παραγωγούς του Τζέιμς Μποντ μπορεί να είχε αίσιο τέλος, αλλά η αναζήτηση του επόμενου ηθοποιού που θα αναλάβει τον εμβληματικό ρόλο μετά την επόμενη ταινία της σειράς δεν έχει τελειώσει. Ένας από τους πολλούς υποψήφιους για τον ρόλο ήταν ο Idris Elba, ο οποίος όπως φαίνεται παραμένει φαβορί για να διαδεχτεί τον Craig.

Οι φήμες για τον Elba αναζωπυρώθηκαν μετά από συνέντευξη μια πρόσφατη του Antoine Fuqua στην Daily Star. Εκεί ο σκηνοθέτης αποκάλυψε τις λεπτομέρειες μιας συζήτησης με την Barbara Broccoli – την παραγωγό που διαχειρίζεται το franchise – η οποία φέρεται να του δήλωσε πως «έχει έρθει η ώρα» για έναν μη λευκό Μποντ και ότι ο Elba είναι το φαβορί.

O Daniel Craig θα παίξει τον «007» για μια τελευταία φορά στην 25η ταινία της σειράς.

Όπως είναι φυσικό η αποκάλυψη του Fuqua αποτέλεσε αφορμή για πολλές συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την περίπτωση του Elba. Νωρίτερα μέσα στην χρονιά ο ηθοποιός είχε σχολιάσει πως μια γυναίκα στον ρόλο του Μποντ θα ήταν μια εξίσου ενδιαφέρουσα προοπτική. «Θα μπορούσε να είναι γυναίκα, μια μαύρη γυναίκα ή μια λευκή γυναίκα, αλλά πιστεύω πως όλοι θα ήθελαν να δουν κάτι διαφορετικό με τον χαρακτήρα» είχε δηλώσει στο Variety ο Elba.

Οι συζητήσεις σχετικά με τον επόμενο ηθοποιό που θα ενσαρκώσει τον θρυλικό πράκτορα του Ian Fleming μπορεί να έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά οι παραγωγοί δεν βιάζονται. Τα γυρίσματα της νέας ταινίας σε σκηνοθεσία του Danny Boyle θα ξεκινήσουν σύντομα με στόχο μια πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019. Η ανακοίνωση του επόμενου Μποντ λογικά θα έρθει αρκετούς μήνες μετά, δηλαδή κάποια στιγμή το 2020, οπότε μέχρι τότε όλα παραμένουν ανοιχτά.