Ο Kanye West στηρίζει δημόσια τον Donald Trump για να ξεπεράσει τους φόβους του

donald-trump-kanye-west Seth Wenig
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Ο Αμερικανός ράπερ εξήγησε πως η επιλογή του δεν έχει να κάνει με τόσο με την πολιτική του Αμερικανού προέδρου, όσο το να αμφισβητεί προκαταλήψεις.

Η σχέση αγάπης και αλληλοεκτίμησης μεταξύ του Kanye West και του Donald Trump μπορεί να έχει περάσει πολλά κύματα, αλλά ο ράπερ επανέλαβε την στήριξη του στον Αμερικανό πρόεδρο σε μια νέα τηλεοπτική συνέντευξη του στον Jimmy Kimmel. Εκεί ο West εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έχει εκφραστεί δημόσια τόσο πολύ υπέρ του Trump, που δεν έχουν να κάνουν τόσο με την πολιτική, όσο το να βρει την αυτοπεποίθηση ώστε να είναι ο εαυτός του.

«Ως μουσικός, Αφροαμερικανός, ένας τύπος από το Χόλυγουντ – όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα – όλοι γύρω μου προσπαθούσαν να επιλέξουν τον υποψήφιο μου και μετά κάθε φορά που έλεγα ότι μου άρεσε ο Trump, μου έλεγαν πως δεν μπορώ να το πω δυνατά, ειδάλλως θα τελειώσει η καριέρα μου ή θα με πετάξουν έξω από την κοινότητα των μαύρων. Επειδή οι μαύροι υποτίθεται πως έχουμε μια μονολιθική σκέψη, μπορούμε να είμαστε μονάχα με τον Δημοκρατικό κόμμα» τόνισε ο West.

Συνεχίζοντας, ο ράπερ υπενθύμισε στον Kimmel πως είχε εκφραστεί υπέρ του Trump και στο παρελθόν. «Το είπα ακριβώς πριν μπω στο νοσοκομείο και εκφράστηκα. Όταν βγήκα έξω είχα χάσει την αυτοπεποίθηση μου, οπότε δεν είχα την αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσω τον κόσμο και τις αντιδράσεις» σχολίασε ο West, συμπληρώνοντας πως του πήρε «ενάμιση χρόνο» για να μπορέσει να βρει την χαμένη αυτοπεποίθηση του.

Η στήριξη του στον Trump, υπογράμμισε, δεν είχε να κάνει τόσο με τις πολιτικές του, όσο το ότι «αντιπροσωπεύει το να ξεπερνάς τον φόβο και να κάνει αυτό που νιώθεις ανεξάρτητα από το τι έχει πει ο καθένας» και να πεις “δεν μπορείς να με εκφοβίσεις, οι φιλελεύθεροι δεν μπορούν να με εκφοβίσουν, τα νέα δεν μπορούν να με εκφοβίσουν, η hip-hop κοινότητα δεν μπορεί να με εκφοβίσει”. Γιατί, σε εκείνο το σημείο, εάν φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου, παύω να είμαι ο Ye. Αυτό είναι που κάνει τον Ye και στην πραγματικότητα μου αρέσει όταν άνθρωποι είναι θυμωμένοι μαζί μου για ορισμένα πράγματα».

Μπορεί να δείτε την συνέντευξη του Kanye West πατώντας εδώ.