Οι Blur θα επιστρέψουν με νέο δίσκο όταν ο καιρός είναι κατάλληλος

blur-2015 Jonathan Short
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

O Damon Albarn εξέφρασε την βεβαιότητα του για μια επανένωση του εμβληματικού Britpop συγκροτήματος στο μέλλον.

Η Britpop σκηνή των 1990s σημαδεύτηκε από την «αιώνια κόντρα» μεταξύ των Blur και Oasis (ή Oasis και Blur, προς αποφυγή παρεξηγήσεων), όμως δύο δεκαετίες αργότερα τα δύο εμβληματικά συγκροτήματα έχουν διαλυθεί. Οι μεν αδελφοί Gallagher συνεχίζουν να τσακώνονται ως σόλο μουσικοί, ενώ ο Damon Albarn βρήκε ένα νέο κοινό με τους Gorillaz.

Παρά το γεγονός ότι οι Blur κυκλοφόρησαν τον τελευταίο δίσκο τους με τίτλο «The Magic Whip» το 2015, ο Albarn εξέφρασε την σιγουριά του πως το βρετανικό συγκρότημα θα επιστρέψει κάποια στιγμή στο μέλλον με ένα νέο δίσκο. «Ένα reunion πάντοτε είναι πιθανό. Νομίζω πως σίγουρα, κάποια στιγμή, θα παίξουμε ξανά εκείνα τα τραγούδια. Δεν θα ήθελα να σκέφτομαι πως δεν θα παίξω ξανά με εκείνους τους μουσικούς» εξήγησε στην Sun.

Invision/AP / John Marshall

Albarn και Gallagher έβαλαν στην άκρη τις διαφορές τους και συνεργάστηκαν στους Gorillaz.

Όπως σημείωσε όμως, μια ενδεχόμενη επανένωση πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή. «Θέλεις να νιώθεις ότι ο κόσμος πραγματικά θέλει να την κάνεις, ειδάλλως απλά γίνεσαι ένα tribute act στον εαυτό σου. Εάν το κάνεις, καταστρέφεις τα πάντα που έχεις δημιουργήσει» τόνισε ο Albarn, συμπληρώνοντας πως «κάποιες μέρες πραγματικά θέλω να παίξω ένα τραγούδι των Blur στην μέση ενός σετ των Gorillaz. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά μάλλον δεν πρέπει».

Μετά το τελευταίο άλμπουμ των Blur, ο Albarn έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ με τους Gorilla, το φετινό «The Now Now» και το «Humanz» το 2017, όπου είχε εμφανιστεί μεταξύ άλλων ο Noel Gallagher. Η συνεργασία των δύο πρώην αντίζηλων είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση και ενθουσιασμό στους θαυμαστές της Britpop, αλλά ο ίδιος ο Albarn εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος. «Δεν μιλάμε για παρελθόν μας, μιλάμε για το μέλλον μας. Εκτιμώ την φιλία μου με τον Noel, γιατί είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που πέρασε αυτά που πέρασα την δεκαετία του 1990» σχολίασε ο Βρετανός μουσικός.