Η ιστορία του Jason Bourne θα συνεχιστεί στη μικρή οθόνη

Jason-bourne-matt-damon-alicia-vikander
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Η νέα τηλεοπτική σειρά «Treadstone» θα επικεντρωθεί στο μυστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης της CIA που δημιούργησε τον υπερκατάσκοπο.

Τον περασμένο Απρίλιο κυκλοφόρησαν φήμες για μια τηλεοπτική σειρά βασισμένα στα βιβλία του Robert Ludlum και τις ταινίες με ήρωα τον Jason Bourne. Το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο USA Network είχε παραγγείλει τότε έναν πιλότο, ο οποίος ενθουσίασε τους παραγωγούς και έτσι δόθηκε το πράσινο φως για την παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς.

Σεναριογράφος  και εκτελεστικός παραγωγός της νέας σειράς που θα τιτλοφορείται «Treadstone» θα είναι ο Tim Kring, δημιουργός της πετυχημένης σειράς επιστημονικής φαντασίας «Heroes». Στο επίκεντρο του «Treadstone» θα είναι το απόρρητο πρόγραμμα εκπαίδευσης από το οποίο αποφοίτησε ο Jason Bourne και άλλοι πράκτορες. Παράλληλα η σειρά θα εξερευνήσει την ιστορία της ομάδας και θα αφηγείται τις περιπέτειες μυστικών πρακτόρων που «ξυπνούν» ξαφνικά για να φέρουν εις πέρας επικίνδυνες αποστολές.

O Matt Damon δεν αναμένεται να εμφανιστεί στην νέα σειρά, αλλά οι παραγωγοί θα ήθελαν να δουν τον Jeremy Renner να επιστρέφει ως Aaron Cross.

Σκηνοθέτης του πιλότου ήταν ο Ramin Bahrani, ο οποίος πρόσφατα γύρισε το «Fahrenheit 451» για λογαριασμό του HBO και θα αναλάβει ρόλο εκτελεστικού παραγωγού στην νέα σειρά. Ο Matt Damon, ο οποίος έχει παίξει τον Bourne σε τέσσερις ταινίες, δεν αναμένεται να εμφανιστεί στο «Treadstone», αλλά γίνονται προσπάθειες για συμμετοχή του Jeremy Renner στον ρόλο του Aaron Cross από το «Η κληρονομιά του Μπορν» του Tony Gilroy.

Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το καστ ή τους υπόλοιπους συντελεστές της σειράς, αλλά σύμφωνα με άρθρο του Variety τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το ερχόμενο έτος.

O Richard Chamberlain είχε ενσαρκώσει τον Jason Bourne σε τηλεταινία του 1988.

Αυτή θα είναι η δεύτερη τηλεοπτική παραγωγή εμπνευσμένη στον κόσμο που έπλασε ο Ludlum, καθώς το 1988 είχε γυριστεί μια τηλεταινία βασισμένη στο πρώτο βιβλίο της σειράς, το «Χωρίς ταυτότητα». Στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Roger Young για την Warner Bros. Television και το ABC πρωταγωνίστησαν ο Richard Chamberlain και η Jaclyn Smith, ως Jason Bourne και Marie St. Jacques αντίστοιχα, οι οποίοι καταδιώκουν τον διαβόητο τρομοκράτη «Κάρλος το Τσακάλι».