Μπορεί ο Tom Cruise να σώσει το cinematic universe της DC;

tom-cruise Brent N. Clarke
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Ο Αμερικανός ηθοποιός βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να αναλάβει τον ρόλο του Green Lantern.

Παρά τις απογοητευτικές επιδώσεις των ταινιών βασισμένων στους υπερήρωες της DC στα box office (με λαμπρή εξαίρεση το «Wonder Woman» της Patty Jenkins), η Warner Bros συνεχίζει βάσει σχεδίου. Ο επόμενος υπερήρωας της DC που θα αποκτήσει την δική του ταινία θα είναι ο Green Lantern και σύμφωνα με την φημολογία που έχει αναππτυχθεί ο Tom Cruise είναι το φαβορί για τον ρόλο.

Η ταινία, η οποία θα τιτλοφορείται «Green Lantern Corps», βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού για αρκετά χρόνια, με στόχο μια πρεμιέρα το 2020. Μέχρι πρόσφατα ο Armie Hammer είχε συνδεθεί με τον ρόλο του Hal Jordan, αλλά σύμφωνα με το Crazy Days and Nights, τον περασμένο Μάρτιο οι παραγωγοί αποφάσισαν να στραφούν σε ένα μεγαλύτερο όνομα και πλέον βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Cruise.

DC

Ο Hal Jordan είναι ο αρχηγός του Green Lantern Corps, μιας διαγαλαξιακής ομάδας υπερηρώων με μαγικά δαχτυλίδια που έχει στόχο να προστατεύσει στο σύμπαν.

Το άρθρο αναφέρει πως ο 56χρονος ηθοποιός είναι θετικός στο να αναλάβει τον ρόλο, αλλά έχει θέσει ως όρο μια σημαντική αλλαγή στο σενάριο της ταινίας: να μην πεθάνει ο χαρακτήρας του. Η Warner Bros δεν έχει σχολιάσει τις πρόσφατες φήμες και δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο όρος που έθεσε ο ηθοποιός θα γίνει αποδεκτός.

Ο Green Lantern είναι ένας από τους πιο παλιούς και αγαπητούς ήρωες της DC, με τον Hal Jordan να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες που φόρεσαν το θαυματουργό δαχτυλίδι στα κόμικ. Ο Ryan Reynolds είχε ενσαρκώσει τον Green Lantern στην ομώνυμη ταινία που σκηνοθέτησε ο Martin Campbell το 2011, η οποία είχε αποσπάσει ιδιαίτερα αρνητικές κριτικές από κοινό και κριτικούς.

Η πρώτη εμφάνιση του Ryan Reynolds ως Deadpool μπορεί να απογοήτευσε, αλλά η δεύτερη προσπάθεια του άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Reynolds είχε παίξει τον Deadpool για πρώτη φορά στο «X-Men η αρχή: Γούλβεριν» το 2009 – με την απεικόνιση του χαρακτήρα του να απογοητεύει τους θαυμαστές των κόμικ. To 2016 όμως επέστρεψε στον ρόλο με θεαματικά αποτελέσματα για την Marvel και την 20th Century Fox. Μένει να φανεί εάν θα συμβεί κάτι αντίστοιχο με την περίπτωση του Green Lantern.