Στο φως καταγγελίες κατά της Asia Argento για σεξουαλική παρενόχληση

asia-argento Joel Ryan
ΤΡΙΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Η Ιταλίδα σταρ φέρεται να πλήρωσε 380.000 δολάρια σε έναν νεαρό ηθοποιό στα πλαίσια εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Τους τελευταίους μήνες η ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Asia Argento έχει μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλική κακοποίηση που ισχυρίζεται πως υπέστη από τον Harvey Weinstein. Σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό άρθρο των New York Times, η Argento φέρεται να πλήρωσε 380.000 δολάρια σε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος ισχυρίστηκε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από την ηθοποιό λίγο μετά τα 17α γενέθλια του.

Reuters

O Bennett ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα των σεξουαλικών ορέξεων της Argento.

Το άρθρο αναφέρει πως ο ηθοποιός Jimmy Bennett γνώρισε την Argento για πρώτη φορά το 2004, όταν ήταν επτά χρονών, στα γυρίσματα της δραματικής ταινίας «The Heart Is Deceitful Above All Things». Οι δύο κράτησαν επαφές μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής και αποκαλούσαν μάλιστα ο ένας τον άλλον «μάνα» και «γιο». Το επίμαχο συμβάν φέρεται να έγινε το 2013, όταν Argento και Bennett συναντήθηκαν στην Μαρίνα ντελ Ρέι της Καλιφόρνια. Η Argento φέρεται να έδωσε στον Bennett αλκοόλ και επιστολές που του είχε γράψει, προτού τον ρίξει σε ένα κρεβάτι και κάνει σεξ μαζί του.

Ο δικηγόρος του Bennett ισχυρίστηκε πως εξαιτίας του συναισθηματικού απόηχου της επίθεσης, ο πελάτης του αδυνατούσε να βρει εργασία ως ηθοποιός. Παράλληλα η δημόσια προβολή της Argento σε σχέση με τις αποκαλύψεις της για τον Weinstein επανάφεραν στο προσκήνιο του την τραυματική εμπειρία. Αφού επικοινώνησε με τον νομικό εκπρόσωπο της Argento, οι δύο πλευρές έφτασαν σε έναν συμβιβασμό, με την Argento να πληρώνει 380.000 δολάρια στον Bennett.

AP / Vianney Le Caer

Η Argento είναι μια από τις ηγετικές μορφές του κινήματος #MeToo.

«Ελπίζουμε να μην σου ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Είσαι μια ισχυρή και εμπνευσμένη δημιουργός και ζεις σε μια μίζερη κατάσταση ανάμεσα σε κακά άτομα τα οποία εκμεταλλεύονται τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου» έγραψε ο Bennett σε μια επιστολή που παραδόθηκε στην Argento. Σύμφωνα με τον διακανονισμό των δύο πλευρών, ο Bennett παρέδωσε τα πνευματικά δικαιώματα μιας selfie που έβγαλε μαζί με την Argento στο κρεβάτι, αλλά δεν υπέγραψε ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Τόσο η πλευρά της Argento, όσο και του Bennett αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα των New York Times, με τον δικηγόρο του δεύτερο να σημειώνει πως ο πελάτης του έχει αφοσιωθεί στην μουσική τα τελευταία χρόνια. Μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας, η Rose McGowan έγραψε στο Twitter πως νιώθει συντετριμμένη, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα θύματα, όπου και εάν βρίσκονται. «Κανένας μας δεν ξέρει την αλήθεια της κατάστασης και είμαι σίγουρη πως θα αποκαλυφθούν περισσότεροι» συμπλήρωσε η McGowan.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο δικηγόρος του Weinstein αναφέρθηκε στην είδηση με στόχο να διαψεύσει τους βαρύτατους ισχυρισμούς της Argento. Σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος  χαρακτήρισε την Argento «διπρόσωπη», σημειώνοντας παράλληλα πως οι καταγγελίες της κατά του παραγωγού είναι κατασκευασμένες.