Αντιμέτωπος με νέα καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης ο Harvey Weinstein

harvey-weinstein
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Ο πρώην ισχυρός παραγωγός φέρεται να βίασε μια ανερχόμενη ηθοποιό και στη συνέχεια να την απείλησε για να παραμείνει σιωπηλή.

Η Γερμανίδα ηθοποιός Emma Loman κατέθεσε μήνυση κατά του Harvey Weinstein, με τον ισχυρισμό ότι το 2006 τη βίασε και στη συνέχεια την απείλησε για να παραμείνει σιωπηλή. Ο πρώην παραγωγός του Χόλυγουντ έχει κατηγορηθεί από πολλές γυναίκες για ανάρμοστη συμπεριφορά τους τελευταίους μήνες και τον περασμένο Ιούλιο βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης από τις αρχές της Νέας Υόρκης.

Στην μήνυσή της η Emma Loman ισχυρίζεται πως το 2006 επιχειρούσε να κάνει το πέρασμα από το μόντελινγκ στην ηθοποιία και ο Weinstein την κάλεσε στο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών το 2006, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε μια από τις ταινίες του. Η ίδια αναφέρει πως ήταν διστακτική, αλλά ο παραγωγός ήταν ιδιαίτερα επίμονος και ο βοηθός του την έπαιρνε 30 τηλέφωνα την ημέρα, μέχρι να συμφωνήσει.

AP / Mark Lennihan

O 66χρονος Weinstein παραδόθηκε στις αρχές τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με την Loman, ο Weinstein της έλεγε πως υπήρχαν πολλοί ρόλοι στις επερχόμενες ταινίες του, αλλά επειδή τα σενάρια ήταν «εμπιστευτικά», θα έπρεπε να συζητήσουν τις λεπτομέρειες στο γραφείο του, το οποίο δεν ήταν άλλο από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του στις Κάννες. Όταν η Γερμανίδα ηθοποιός πήγε στο «γραφείο» του Weinstein, ο παραγωγός την ακινητοποίησε και τη βίασε. Μετά τις ασελγείς πράξεις του, ο Weinstein συμπεριφερόταν σαν να ήταν ο βιασμός «βασικό στοιχείο» των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του και δεν την άφησε να φύγει, μέχρι να υποσχεθεί πως θα κρατήσει τη σιωπή της.

Την επόμενη χρονιά η Loman ταξίδεψε στο Λος Άντζελες για να διαπραγματευτεί τη διανομή μιας ταινίας στην οποία θα συμμετείχε. Τότε ο Weinstein φέρεται να της «υπενθύμισε» πόση δύναμη έχει, αφού η εταιρεία παραγωγής του αγόρασε την ταινία και στη συνέχεια την απέλυσε. Η πλευρά του Weinstein δεν έχει προβεί σε σχόλιο σχετικά με τη νέα καταγγελία, αλλά μέχρι στιγμής αρνείται κατηγορηματικά τις σοβαρές κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.