Απόρριψη ξανά στο αίτημα αποφυλάκισης για τον δολοφόνο του John Lennon

John-lennon
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Ο καταδικασμένος σε ισόβια δολοφόνος του John Lennon θα χρειαστεί να περιμένει άλλα δυο χρόνια για να καταθέσει νέα αίτηση.

Οι δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης απέρριψαν για δέκατη φορά το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Mark Chapman, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια ποινή κάθειρξης για τον φόνο του John Lennon το 1980. Μετά τη συμπλήρωση 20 ετών, ο 63χρονος Chapman απέκτησε το δικαίωμα να ζητήσει αποφυλάκιση υπό όρους, ωστόσο όλες έχουν απορριφθεί.

AP

O Chapman απέκτησε το δικαίωμα να αιτηθεί αποφυλάκιση υπό όρους το 2000.

Έτσι λοιπόν ο Chapman, ο οποίος έχει ομολογήσει στο παρελθόν πως σκότωσε τον πρώην τραγουδιστή των Beatles για να γίνει ο ίδιος διάσημος, θα πρέπει να περιμένει άλλα δύο χρόνια για να μπορέσει να καταθέσει νέο αίτημα. Το συμβούλιο που διαχειρίζεται τα αιτήματα αποφυλάκισης τόνισε πως ο Chapman πήρε συνειδητά την απόφαση να δολοφονήσει τον δημοφιλή μουσικό «ανεξάρτητα από τον πόνο και την δυστυχία που θα προκαλούσε στην οικογένεια, τους φίλους και πολλούς άλλους».

AP / Steve Sands

Η Yoko Ono έχει εκφραστεί αρνητικά στο ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Chapman.

Η χήρα του Lennon, Yoko Ono, φέρεται να έχει στείλει επιστολή στο συμβούλιο όπου εκφράζει την εναντίωσή της στην προοπτική αποφυλάκισης του Chapman, όπως έχει κάνει στις προηγούμενες εννέα αιτήσεις. Σύμφωνα με την Ono, ο Chapman αποτελεί «ευθεία απειλή» τόσο για την ίδια όσο και για τα παιδιά του Lennon, Julian και Sean.