Βρέθηκε ακυκλοφόρητη demo εκτέλεση του «Imagine» από τον John Lennon

John-lennon-yoko-ono
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Το κομμάτι συμπεριλαμβάνεται στο πλουσιοπάροχο box set του ομώνυμου άλμπουμ που κυκλοφορεί τον Οκτώβριο.

Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει ένα νέο box set για το κλασικό solo άλμπουμ του John Lennon, «Imagine», το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια ανέκδοτη demo εκτέλεση του ομώνυμου τραγουδιού. Το «Imagine – The Ultimate Collection» θα περιλαμβάνει συνολικά 140 remixed και remastered τραγούδια και θα αποτελείται από έξι δίσκους.

Πέραν των «ultimate mixes», το box set έχει και «raw studio mixes» των τραγουδιών, επιτρέποντας έτσι στους φανς του Lennon και της Ono να ακούσουν τις πρωτότυπες «ωμές» εκτελέσεις των κομματιών. Η συλλογή θα έχει πάρα πολλά ακυκλοφόρητα demo, σπάνια outtakes και άλλα πολλά, καθώς και ένα ντοκιμαντέρ που εξετάζει ένα ένα τα τραγούδια δίσκου και την πορεία τους, από το demo μέχρι τις τελικές ηχογραφήσεις.

Επικεφαλής του project ήταν η χήρα του Lennon, Yoko Ono, η οποία σημείωσε πως «το “Imagine” δημιουργήθηκε με τεράστια αγάπη και ενδιαφέρον για τα παιδιά του κόσμου και ελπίζω να σας αρέσει».

Ο τεχνικός ήχου, Rob Stevens, ανακάλυψε την ανέκδοτη εκτέλεση του «Imagine» μέσα στο κουτί με τις ταινίες των πρωτότυπων ηχογραφήσεων. Ο Stevens εξήγησε πως η ταινία δεν έχει καμία σχετική σήμανση πάνω της, πέραν της ένδειξης «demo», της ημερομηνίας ηχογράφησης και του ονόματος του ηχολήπτη (Phil McDonald). Αφού ψηφιοποίησε προσεκτικά την ταινία, διαπίστωσε πως πρόκειται για μια demo εκτέλεση του «Imagine», με τον Lennon να παίζει πιάνο και να τραγουδά.

Μπορείτε να ακούσετε το demo του «Imagine»