Ξέρετε πού συχνάζουν οι πιο φωτογενείς σταρ τελευταία;

the-75th-venice-international-film-festival
ΤΡΙΤΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Bλέπεις τις φωτογραφίες και τις χαζεύεις, γιατί το ένα κορίτσι είναι πιο όμορφο από το άλλο. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας είναι ο απόλυτος προορισμός για κάθε ηθοποιό που σέβεται τον εαυτό της. Και τον στυλίστα της.

Εδώ και δεκαετίες, για την ακρίβεια εδώ και 75 χρόνια, η Βενετία φιλοξενεί τις πιο λαμπερές παρουσίες του ευρωπαϊκού και του αμερικάνικου κινηματογράφου, με κάθε επισημότητα.

Ποιο κόκκινο χαλί; Ηθοποιοί που δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν σενάρια και γυρίζουν δύο και τρεις ταινίες τον χρόνο, κάνουν διαφορετικές εμφανίσεις το πρωί και το βράδυ, στις συναντήσεις για τους δημοσιογράφους και μετά στις επίσημες προβολές, για να λανσάρουν σχεδιαστές και οίκους.

Mέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, που θα γνωρίζουμε και τους νικητές της φετινής διοργάνωσης, δε θα σταματήσουμε να βλέπουμε, σε εικόνες τουλάχιστον, γυναίκες όπως είναι η Νaomi Watts και η Εmma Stone, να χαμογελούν με πάθος και δύναμη στον φακό.

Λευκά κοστούμια, αποκαλυπτικές δημιουργίες, καμπαρντίνες, άσπρα σορτς και ρετρό ρίγες, σε μια διαφορετική «πασαρέλα», σίγουρα πιο μοντέρνα και λιγότερο πληθωρική. Και οι άνδρες; Aν παρατηρήσουμε τον Ryan Gosling με τα γιλέκα και τα σακίδιά του, το παπιγιόν μπορεί να περιμένει.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com