Το Amazon έβαλε «στο αρχείο» την νέα ταινία του Woody Allen

woody-allen NIVIERE/VILLARD/SIPA
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το πρόσφατα σκάνδαλα στον χώρο του θεάματος οδήγησαν στην απόφαση του studio για απόσυρση του «A Rainy Day In New York».

Η νέα ταινία του Woody Allen με τίτλο «A Rainy Day In New York» φαίνεται πως δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ, αφού το Amazon Studios αποφάσισε να την αποσύρει από το πρόγραμμά του. Η ταινία είχε ήδη βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής λόγω της «ανάρμοστης» σχέσης μεταξύ των χαρακτήρων που υποδύονται οι Elle Fanning και Jude Law.

Το 2016 ο Woody Allen είχε υπογράψει ένα συμβόλαιο με το Amazon για την παραγωγή πέντε ταινιών, με τα γυρίσματα του «A Rainy Day In New York» να πραγματοποιούνται το φθινόπωρο του 2017. Όπως όλες οι ταινίες του Allen, η ρομαντική κωμωδία ξεχωρίζει για το υπέρλαμπρο καστ του, στο οποίο συμμετέχουν οι Timothée Chalamet, Selena Gomez, Diego Luna, Liev Schreiber, Annaleigh Ashford Kelly Rohrbach, Rebecca Hall, Cherry Jones, Will Rogers, Suki Waterhouse και Griffin Newman.

Η «ανάρμοστη» σχέση μεταξύ των χαρακτήρων της Elle Fanning και του Timothée Chalamet έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά ισχυρών παραγόντων στον χώρο του θεάματος είχαν ως αποτέλεσμα να επανέλθουν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες τις θετής κόρης του Woody Allen, Dylan Farrow. Στη συνέχεια, ο Griffin Newman, η Rebecca Hall, ο Timothée Chalamet και η Selena Gomez δήλωσαν ότι μετάνιωσαν που συνεργάστηκαν με τον σκηνοθέτη και δώρισαν τις αμοιβές τους στους οργανισμούς RAINN και Time’s Up, μεταξύ άλλων.

Ορισμένοι πρωταγωνιστές της ταινίες, όπως ο Timothée Chalamet και η Selena Gomez, δώρισαν τις αμοιβές τους στο κίνημα Time’s Up.

Το Amazon Studios επιβεβαίωσε πως η ταινία με μπάτζετ της τάξης 25 εκατομμυρίων έχει αφαιρεθεί από το πρόγραμμα κυκλοφοριών της, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόφαση. Με τον σκηνοθέτη να μην έχει στα σχέδιά του κάποια άλλη ταινία για φέτος, θα είναι η πρώτη χρονιά που δεν κυκλοφορεί κάτι εδώ και 43 χρόνια. Τελευταία φορά που ο Allen έκανε ένα «διάλειμμα» ήταν το 1976, μετά το «Ο ειρηνοποιός» και πριν το «Νευρικός εραστής».