Διακοπές στην Κεφαλονιά: 20 φωτογραφίες που αποδεικνύουν το μεγαλείο της

kefalonia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Σμαραγδένια νερά, κατάφυτες πλαγιές, υψόμετρο, άπειρα χωριά. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν το σκηνικό του έκτου μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας και του πιο ορεινού του Ιονίου, που όσες φορές και να το επισκεφτείς, έχει πάντα κάτι καινούργιο να προσφέρει.

Η Κεφαλονιά σίγουρα δεν είναι το νησί που θα απλώσεις την ψάθα σου σε μια παραλία και θα την μαζέψεις λίγο πριν επιστρέψεις στην Αθήνα. Δεν είναι από τα «ξεκούραστα» νησιά που μέσα σε μια μέρα τα έχεις γυρίσει και τις υπόλοιπες μπορείς να αράξεις στην αγαπημένη σου παραλία και να βολτάρεις το βράδυ με τα πόδια στη Χώρα. Είναι νησί που θα γράψει πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ του αυτοκινήτου και δεν θα σε αφήσει σε ησυχία. Κι αυτό γιατί έχει πολλά να σου δείξει και να σου χαράξει στη μνήμη.  

Από την οροσειρά του Αίνου που έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός με πιο υψηλή κορυφή στα 1638 μέτρα, μέχρι τον Μύρτο που έχει ψηφιστεί πάνω από 10 φορές ως η καλύτερη ελληνική θάλασσα σύμφωνα με την ετήσια ψηφοφορία του Υπουργείου Περιβάλλοντος -με περίοπτη θέση και σε λίστες ξένων τουριστικών εντύπων- κι από την πανέμορφη Άσσο μέχρι τη λίμνη Μελισσάνη, η Κεφαλονιά μετρά κάμποσα αξιοθέατα, ακόμη περισσότερες παραλίες και αμέτρητες ώρες θαυμασμού και ενθουσιασμού. Δεν είναι και λίγο να κάνεις τις διακοπές σου σε ένα από τα πιο φωτογραφημένα νησιά του Ιονίου, που αποτελεί προορισμό ζωής για πολλούς τουρίστες του κόσμου.

Ιδού μερικές από τις αναμνήσεις που θα κουβαλάμε για τα επόμενα χρόνια και που σίγουρα θα μας ζεστάνουν κάποια στιγμή μέσα στον χειμώνα που θα έρθει επιθετικά.

Η Άσσος είναι ίσως το πιο όμορφο και γραφικό χωριό του νησιού. Βρίσκεται στη βορειοδυτική του πλευρά και όποιος την επισκεφτεί μια φορά δεν ξεχνά ποτέ τη χερσόνησο, το κάστρο, τα παραδοσιακά σπιτάκια και την πανέμορφη παραλία. Βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία του Μύρτου, οπότε μπορείτε να συνδυάσετε την εκδρομή προς τα εκεί.

Ο πολυσυζητημένος και πολυφωτογραφημένος Μύρτος. Οι τουρίστες τον βάζουν πρώτο στη λίστα τους για μπάνιο και instagram, οι ντόπιοι θεωρούν ότι είναι μια παραλία ωραία να την θαυμάζεις από ψηλά κι όχι να βουτάς στα βαθιά και αγριεμένα νερά της.

Μπορεί ο Μύρτος να τραβά τα βλέμματα παγκοσμίως, η Κεφαλονιά, όμως, μετρά άπειρες παραλίες με πράσινα, κρυστάλλινα νερά. Το Φώκι είναι μια από αυτές. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Φισκάρδο και θα το βρείτε ακολουθώντας το δρόμο προς τα Τσελεντάτα. Εκεί σας περιμένει μια κατάφυτη παραλία με κυπαρίσσια και ελιές,  με πράσινα νερά και πολύ λιγότερο κόσμο από τις πιο δημοφιλείς παραλίες. Η ονομασία του προέρχεται από τις φώκιες Μονάχους-Μονάχους, οι οποίες μπορεί να κάνουν την «επίσκεψή» τους στα νερά του.

Στο γουστόζικο Φισκάρδο, στη βόρεια Κεφαλονιά. Περπατήστε στα δρομάκια με τα τουριστικά μαγαζιά κι έπειτα καθίστε για φαγητό ή γλυκό με θέα τη θάλασσα. Θα σας μαγέψει με τον παλιό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του, καθώς κατάφερε να «ξεφύγει» από τις μεγάλες καταστροφές του σεισμού του 1953.

Η αγριεμένη, συννεφιασμένη πλευρά του νησιού, στο γυρισμό από την Άσσο και τον Μύρτο.

Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης στα 2 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάμης. Βρίσκεται στα 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών φτάνει μέχρι και τα 30 μέτρα. Αν το πετύχετε την ώρα που ο ήλιος προσπαθεί να «τρυπώσει», το θέαμα είναι μαγευτικό.

Το γραφικό λιμανάκι της Αγίας Ευφημίας, απέναντι από την Ιθάκη. Στο λιμάνι θα δείτε και το ομώνυμο εκκλησάκι, που χαρίζει μια ρομαντική χροιά στο τοπίο.

Η παραλία του Αγίου Θωμά, στο χωριό Καραβάδος, στο δήμο Λειβαθούς, περίπου 12 χιλιόμετρα μακριά από το Αργοστόλι. Στη μια πλευρά της θα βρείτε αμμουδιά και στην άλλη φυσικές πλάκες για βουτιές και παιχνίδι στα καταπράσινα νερά.

Στη λιμνοθάλασσα Κουτάβου, βορειοανατολικά της πόλης του Αργοστολίου. Εκεί θα συναντήσετε κύκνους, αγριόπαπιες, γλάρους, ενώ μπορείτε να νοικιάσετε με την παρέα σας θαλάσσιο ποδήλατο και να ανακαλύψετε τις περίπου 30 θαλάσσιες χελώνες, που κάθε τόσο βγάζουν το κεφαλάκι τους έξω από το νερό.

Η παραλία της Αγίας Κυριακής, με τα τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά. Εκεί θα φτάσετε είτε από το χωριό Αγκώνας, είτε από τον οικισμό Ζόλα. Απέχει 18 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, σε μια όμορφη διαδρομή, ενώ στην παραλία υπάρχει οργανωμένο μέρος με ομπρέλες και καντίνα. Όπως σχεδόν σε όλες τις παραλίες του νησιού, εκτός από τον Πλατύ Γιαλό και τον Μύρτο, τα νερά κι εδώ είναι ζεστά.

Η θέα από το Κάστρο Αγίου Γεωργίου στην όμορφη Λειβαθώ, όπου υπήρξε η πρωτεύουσα του νησιού μέχρι το 1757, όταν έγινε νέα πρωτεύουσα το Αργοστόλι.

Αξιοζήλευτο summer loving στην Άβυθο.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ