Δεν θα δούμε τελικά τον Alec Baldwin στο «Joker» με τον Joaquin Phoenix

alec-baldwin Lev Radin
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο βετεράνος ηθοποιός ξεκαθάρισε πως δεν έχει σκοπό να εμφανιστεί ως καρικατούρα του Donald Trump στην ταινία του Todd Phillips.

Ο Alec Baldwin είχε συμφωνήσει αρχικά να υποδυθεί τον Thomas Wayne – πατέρα του Bruce Wayne, δηλαδή του Batman – στο «Joker» που θα γυρίσει ο Todd Phillips, αλλά μια μέρα αργότερα ανακοίνωσε πως τελικά δεν θα εμφανιστεί στην ταινία. Σύμφωνα με δηλώσεις του βετεράνου ηθοποιού στο Hollywood Reporter, άλλαξε γνώμη επειδή ο χαρακτήρας του θύμιζε καρικατούρα του Donald Trump της δεκαετίας του 1980.

Αργότερα ο ηθοποιός ξεκαθάρισε την απόφασή του μέσω ανάρτησης στο Twitter: «Επιτρέψτε μου να δηλώσω, για το αρχείο, πως δεν έχω προσληφθεί να συμμετάσχω στο “Joker” του Todd Phillips ως καρικατούρα του Donald Trump» έγραψε ο Baldwin, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο «δεν θα συμβεί».

Η απόδοση του Thomas Wayne ως έναν άπληστο και διεφθαρμένο επιχειρηματία διαφέρει αρκετά από την απεικόνισή του στα κόμικ και στις ταινίες με τον «Σκοτεινό Ιππότη», όπου παραδοσιακά εμφανίζεται ως μια φιλοπρόοδη πατρική φιγούρα με υψηλό αίσθημα φιλανθρωπίας. Με τον Baldwin να έχει ξεχωρίσει ως Donald Trump στη σατυρική τηλεοπτική εκπομπή «Saturday Night Live» η επιλογή του ηθοποιού για τον ρόλο φάνταζε ιδανική.

 Στην ταινία του Phillips, ο Joaquin Phoenix θα ενσαρκώσει τον ομώνυμο χαρακτήρα πριν μεταμορφωθεί στον αιώνιο εχθρό του Batman, ενώ ο Robert De Niro θα βρεθεί στον ρόλο ενός τηλεπαρουσιαστή με σημαντική επιρροή στη ζωή του Joker. Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως η Zazie Beetz θα εμφανιστεί ως μια ανύπαντρη μητέρα η οποία έχει στενή σχέση με τον Joker.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν σύντομα, με στόχο μια πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2019.