Ποιότητα vs ποσότητα: η αλήθεια που ΔΕΝ λένε τα μουσικά ρεκόρ

poiotita-vs-posotita-i-alitheia-pou-den-lene-ta-mousika-rekor-alitheia-pou-den-lene-ta-mousika-rekor

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Οι πωλήσεις albums και singles των καλλιτεχνών είναι σίγουρα, ένα βαρόμετρο σχετικά με το τι αρέσει στον κόσμο. Η ποιότητα όμως, δε συμβαδίζει πάντα με την ποσότητα...

Οι σύγχρονοι μουσικοί και τραγουδιστές έχουν πολλά να ζηλέψουν σε πρωτοτυπία, έμπνευση και προσωπικότητα, από τα παλιότερα μεγάλα αστέρια της rock και της pop. Δεν ζηλεύουν με τίποτα όμως, τις πωλήσεις τους. Εκεί υπερτερούν -προς απογοήτευση όλων των fans της καλής μουσικής- τα «εύπεπτα» hits του σήμερα, όπως αποκαλύπτει με δεδομένα και αριθμούς το BuzzFeed.

1. Oι Creed έχουν πουλήσει περισσότερα albums στις Η.Π.Α. από τον Jimmy Hendrix. Ποιος αλήθεια θυμάται τη rock μπάντα που έχει να δει επιτυχία, καμιά δεκαετία; Αντίθετα ο μεγάλος κιθαρίστας ζει αιώνια στις καρδιές των μουσικόφιλων.

2. Οι R.E.M., οι Depeche Mode και οι Led Zeppelin έχουν ένα κοινό: δεν είχαν ποτέ ένα Νο 1 single στα charts. Η Rihanna με 10 Νο 1, τους κερδίζει κατά κράτος.

3. Φαίνεται απίστευτο, αλλά η Kesha, μια φτηνή αντιγραφή της Britney Spears, χωρίς κανένα εντυπωσιακό μουσικό ταλέντο, κατάφερε με το «Tik Tok» να ξεπεράσει σε πωλήσεις οποιοδήποτε single των Beatles.

4. Οι Beatles έχουν ένα κοινό με τον rapper Flo Rida. Το «Hey Jude» έχει πουλήσει 8 εκατομμύρια αντίτυπα, όσα δηλαδή και το «Low»!

5. Το κολλητικό «I got a feeling» των Black Eyed Peas θεωρείται πιο δημοφιλές από οποιοδήποτε τραγούδι των Simon&Garfunkel ή ακόμα και του Βασιλιά Elvis.

6. Η Celine Dion έχει πουλήσει περισσότερα αντίτυπα του «Falling Into You» από τους Queen, τους Nirvana και το «Αφεντικό» Bruce Springsteen. Μάλλον η Καναδέζα είναι περισσότερο «Αφεντικό» στο θέμα των charts. To ίδιο ισχύει και για την country τραγουδίστρια Shania Twain, της οποίας οι πωλήσεις ξεπερνούν αυτές των Pink Floyd και της Whitney Houston.

7. Τι κοινό έχει η Katy Perry με τον Βασιλιά της pop Michael Jackson; Μα φυσικά το ίδιο ρεκόρ για τα περισσότερα Νο 1 singles από το ίδιο album.

8. Οι πωλήσεις των δίσκων των Tom Petty, Pearl Jam και Johnny Cash, ακόμα και αν αθροιστούν, δεν αγγίζουν το ρεκόρ της Barbra Streisand.

9. Ο πατέρας της Miley Cyrus, Billy Ray Cyrus ήταν κάποτε τραγουδιστής με το μεγαλύτερο hit της καριέρας του να είναι το «Archy, Breaky, Heart». Το album του, «Some Gave All…» το αγόρασαν 20 εκατομμύρια άνθρωποι. Πούλησε δηλαδή περισσότερο από οποιοδήποτε album του Bob Marley.

10. Στα charts υπάρχουν περισσότερα τραγούδια της αμερικάνικης σειράς «Glee», απ’ ότι των Beatles.

11. Τέλος, ζούμε στην εποχή που ο Justin Bieber σπάει όλα τα ρεκόρ. Μετά από αυτό, όλα τα άλλα είναι περιττά…