Έρχεται σπάνιο και ακυκλοφόρητο υλικό των R.E.M.

rem
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το νέο boxset θα περιλαμβάνει πλούσιο υλικό από τις εμφανίσεις του θρυλικού αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος στο BBC.

Οι R.E.M. ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους το 2011, μετά από 30 χρόνια παρουσίας στην εναλλακτική ροκ σκηνή. Σε αυτά τα χρόνια πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν 15 άλμπουμ, τρεις live δίσκους και ένα soundtrack, μεταξύ πολλών άλλων. Όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι, θα κυκλοφορήσουν ένα box set με τίτλο «R.E.M. at the BBC» με σπάνιο και ακυκλοφόρητο υλικό που αλίευσαν από τα αρχεία του BBC.

Η συλλογή θα καλύπτει όλη την καριέρα των R.E.M. και θα περιλαμβάνει οχτώ CD και ένα DVD με υλικό από ηχογραφήσεις με τον παραγωγό John Peel και εμφανίσεις σε ραδιοφωνικές εκπομπές του BBC. Παράλληλα, θα υπάρχουν πολλές ζωντανές εκτελέσεις από σημαντικές εμφανίσεις στην ιστορία του συγκροτήματος, όπως στο Μίλτον Κινς το 1995 (ένα χρόνο μετά το σύντομο διάλειμμά τους), στο φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι το 1999 και τη συναυλία με πρόσκληση που έδωσαν στο Λονδίνο το 2004.

Το DVD θα περιλαμβάνει πλούσιο υλικό από τις εμφανίσεις των R.E.M. στο BBC, όπως την ταινία «Accelarating Backwards» η οποία δεν έχει διατεθεί προς πώληση μέχρι τώρα. Παράλληλα θα υπάρχει ολόκληρο το επεισόδιο της εκπομπής «Later… With Jools Holland» με συμμετοχή του συγκροτήματος το 1998, καθώς και την εμφάνισή τους στο «Top of the Pops». Επίσης θα υπάρχουν ανέκδοτες ιστορίες και σχόλια από παρουσιαστές και παραγωγούς του BBC που συνεργάστηκαν με τους R.E.M.

Παράλληλα με το boxset, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου μέσω της Craft Recordings, οι R.E.M. θα εκδώσουν το «The Best of R.E.M. at the BBC», το οποίο αποτελείται από δύο CD ή δύο βινύλια. Οι προαγορές έχουν ήδη ξεκινήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος.

Ακούστε μια live εκτέλεση του «Losing My Religion» από το 1991