Το πρώτο demo του David Bowie ξεπέρασε τις προσδοκίες

david-bowie Nils Jorgensen
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η ηχογράφηση με τους Konrads από το 1963 προκάλεσε «φρενίτιδα» στους θαυμαστές του Bowie και πουλήθηκε για σχεδόν 40.000 λίρες.

Πριν από λίγους μήνες ανακοινώθηκε πως η πρώτη ηχογράφηση του David Bowie θα έβγαινε «στο σφυρί» από τον οίκο δημοπρασιών Omega Auctions. Ο Bowie είχε ερμηνεύσει το τραγούδι με τίτλο «I Never Dreamed» το 1963 στην ηλικία των 16 ετών, όταν ήταν ακόμα μέλος του βρετανικού συγκροτήματος Konrads.

Omega Auctions

Το demo με τον David Bowie στα φωνητικά ηχογραφήθηκε το 1963.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών, η πώληση του demo προκάλεσε φρενίτιδα στους θαυμαστές του Bowie και ακολούθησε ένας «πόλεμος προσφορών». Τελικά η ταινία πουλήθηκε για 39.360 λίρες, σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Για την ιστορία, ο Bowie έφυγε από τους Konrads λίγο μετά τις ηχογραφήσεις και τέσσερα χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε τον ομώνυμο solo δίσκο. Οι επιτυχίες άρχισαν να έρχονται λίγο αργότερα, το 1969, με την κυκλοφορία του «Space Oddity». Ο ντράμερ των Konrads όμως, David Hadfield, είχε κρατήσει τις ηχογραφήσεις με τον Bowie και τις βρήκε σε μια ψωμιέρα κατά τη διάρκεια μετακόμισης.