McCartney: «Ο Lennon θα λάτρευε το auto-tune»

John-lennon-paul-mccartney-beatles
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο μπασίστας των Beatles μίλησε για τις «πολύ καλές σχέσεις» που θα είχε με τον Lennon αν ζούσε και για τη συνεργασία του με τον Kanye West.

Η δημιουργία και η εκτεταμένη χρήση του auto-tune προκαλεί διχασμό ανάμεσα στους μουσικούς, με πολλούς να εξαίρουν τις δυνατότητες που προσφέρει και άλλους να επικρίνουν την (αλόγιστη) χρήση του για να αποκρυφτεί η έλλειψη ταλέντου και δεξιοτήτων. Ο Paul McCartney όμως δεν έχει τέτοιους ενδοιασμούς και, όπως αποκάλυψε σε μια νέα συνέντευξή του στο GQ, θεωρεί πως ο John Lennon θα το λάτρευε.

Στο άρθρο του περιοδικού γίνεται γνωστό πως ο McCartney έχει ηχογραφήσει ένα τραγούδι χρησιμοποιώντας auto-tune, το οποίο όμως δεν θα συμπεριληφθεί στο νέο του άλμπουμ με τίτλο «Egypt Station». Μιλώντας για το συγκεκριμένο κομμάτι, το οποίο ισχυρίζεται πως θα «τρομοκρατήσει» με τη χρήση auto-tune, ο πρώην μπασίστας των «Σκαθαριών» σχολίασε πως βρήκε την όλη εμπειρία διασκεδαστική, εκτιμώντας πως ο John Lennon «θα ενθουσιαζόταν» από την τεχνολογία και δε θα δίσταζε να τη χρησιμοποιήσει ο ίδιος.

Συνεχίζοντας, ο McCartney εξέφρασε την άποψη πως εάν ο Lennon ζούσε θα είχαν πολύ καλή σχέση, καθώς θα ένιωθε πιο άνετα να αναγνωρίσει την σπουδαιότητά του. Όσο ζούσε ο Lennon, σπάνια μιλούσαν κολακευτικά ο ένας για το ταλέντο του άλλου, καθώς εκείνη την εποχή υπήρχε η παράδοση που ήθελε τους μουσικούς από το Λίβερπουλ «να μην επαινούν ο ένας τον άλλο».

Από τη συζήτηση δεν έλειψε η αναφορά στον Kanye West, ο οποίος έχει αναπτύξει μια φιλία με τον McCartney τα τελευταία χρόνια. Ο Βρετανός μουσικός αποκάλυψε πως ο Αμερικάνος ράπερ έχει επιδιώξει πολλές συνεργασίες και προσφέρθηκε να αναλάβει την παραγωγή του νέου του άλμπουμ. Ο McCartney εξήγησε πως βρήκε την πρόταση ενδιαφέρουσα, αλλά δεν είναι κάτι που θα ήθελε να κάνει. Παρόλα αυτά οι δύο μουσικοί βρέθηκαν ορισμένες φορές για να ανταλλάξουν ιδέες και να γράψουν μαζί, με τον West να χρησιμοποιεί samples του McCartney στο «FourFiveSeconds» της Rihanna.