Οι καλύτερες outsider πόλεις της Ευρώπης για φθινοπωρινά ταξίδια

bauaria
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ένα ταξίδι στην Ευρώπη αυτή την εποχή σημαίνει λιγότερα πλήθη, μικρότερες ουρές στα αξιοθέατα, καλός καιρός και καλύτερες προσφορές. Όταν, λοιπόν, όλα είναι υπέρ σας, γιατί να μην το τολμήσετε; Οι παρακάτω πόλεις είναι από τις καλύτερες που αξίζει να εξερευνήσετε αυτή την εποχή.

Βαυαρία, Γερμανία
Στη νότια Γερμανία σας περιμένουν ατελείωτα αλπικά δάση με έντονα χρώματα και χιονισμένες βουνοκορυφές στο φόντο, σε ένα σκηνικό που πράγματι εντυπωσιάζει. Αυτή την εποχή πραγματοποιούνται εκεί διάφορα φεστιβάλ κρασιού, όπως επίσης και το Oktoberfest, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας, ενώ μπορείτε να ασχοληθείτε και υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία στις Άλπεις, να κάνετε βόλτες με άμαξες και να δοκιμάσετε τα τοπικά κρασιά. Κι αν σας αρέσουν τα κάστρα, στην περιοχή θα βρείτε 25 κάστρα και παλάτια, όπως το κάστρο Neuschwanstein, το παλάτι Linderhof, το κάστρο Nuremberg και το κάστρο Burghausen.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία
Αυτή η πανέμορφη κροατική πόλη στην Αδριατική Ακτή αποτελεί ιδανικό προορισμό για φθινοπωρινές διακοπές, με χαμηλότερες τιμές σε σχέση με άλλες παραθαλάσσιες ευρωπαϊκές πόλεις, ειδικά αυτή την εποχή. Ο καιρός παραμένει καλός για ταξίδι και βόλτες, χωρίς όμως τα τεράστια πλήθη του καλοκαιριού. Οι πιο τολμηροί μπορούν ακόμη να εξερευνήσουν τις υπέροχες παραλίες ή να βγουν εκτός πόλης σε ορεινές πεζοπορίες, σε υπέροχα φθινοπωρινά τοπία.

Γουίκλοου, Ιρλανδία
Τα βουνά Γουίκλοου της Ιρλανδίας είναι εντυπωσιακά όλες τις εποχές, αλλά το φθινόπωρο ο μπλε ουρανός, οι καταρράκτες και η φύση με τις χρυσαφένιες αποχρώσεις τα στέλνουν πραγματικά σε άλλο επίπεδο. Αν αγαπάτε την πεζοπορία κι εδώ είναι ένα πολύ όμορφο μέρος για να εξερευνήσετε με τα πόδια ιστορικές περιοχές όπως το Glendalough, ένα από τα πιο σημαντικά μοναστικά αξιοθέατα της χώρας, που δημιουργήθηκε από τον St. Kevin τον 6ο αιώνα. Κι αν πετύχετε καταιγίδα κατά την εξερεύνησή σας, απλώς μπείτε σε μια από τις πολλές pub και απολαύστε τη ζεστασιά τους με λίγη τοπική Guinness.

Πεδεμόντιο, Ιταλία
Το φθινόπωρο και ειδικά ο Οκτώβριος είναι εποχή που αξίζει να εξερευνήσετε την Ιταλία για φαγητό και κρασί. Οι τρούφες και γενικά τα μανιτάρια, τα κάστανα, η σοκολάτα, όλα έχουν το δικό τους φεστιβάλ αυτή την εποχή, ενώ τώρα είναι και ο τρύγος. Το Πεδεμόντιο, συγκεκριμένα, χαρακτηρίζεται από ένα απίστευτο φθινοπωρινό σκηνικό, όπως επίσης και εκπληκτικό φαγητό και κρασί, με εκατοντάδες δρόμους και μονοπάτια να σας οδηγούν σε πανέμορφες κορυφές που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά.

Αραγονία, Ισπανία
Η Αραγονία βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Ισπανίας και αποτελεί μια από τις αυτόνομες περιφέρειές της στην καρδιά των Πυρηναίων, στα σύνορα με τη Γαλλία. Η θερμοκρασία και το κλίμα στην περιοχή είναι πολύ καλό, με το σημείο των Πυρηναίων να είναι από τα πιο όμορφα, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Ordesa y Monte Perdido, ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα της Ισπανίας. Εκεί σας περιμένουν ατέλειωτες φθινοπωρινές αποχρώσεις, ονειρικοί καταρράκτες και εντυπωσιακή, πλούσια άγρια ζωή.

Λουγκάνο, Ελβετία
Η πανέμορφη αυτή πόλη βρίσκεται στη νότια περιοχή της Ελβετίας, στα σύνορα με την Ιταλία και στις όχθες της λίμνης Λουγκάνο, κάτω από τη σκιά των πανέμορφων βουνών, νότια των Άλπεων. Πρόκειται για έναν από τους πιο γραφικούς προορισμούς για κάθε εποχή του χρόνου, αν και το φθινόπωρο είναι ακόμη πιο όμορφη, με ιδανικές θερμοκρασίες, ήπιο κλίμα και υπέροχα χρώματα. Αν το επισκεφτείτε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, θα παρακολουθήσετε και το Autumn Festival, με φολκλόρ μουσική και μπόλικο κρασί.

Ukanc, Σλοβενία
Στο δυτικό άκρο της λίμνης Bohinj στην περιφέρεια Upper Carniola της Σλοβενίας, η πόλη Ukanc είναι πραγματικά κάτι το διαφορετικό. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν με ηλεκτρικό αυτοκίνητο ως την κορυφή του βουνού Vogel και να απολαύσουν από ψηλά μια από τις πιο όμορφες θέες σε όλη την Ευρώπη. Το φθινόπωρο, το υπέροχο αυτό μέρος γίνεται ακόμη πιο εκθαμβωτικό, με τις κίτρινες και κόκκινες αποχρώσεις της φύσης να αντανακλώνται στη λίμνη. Το Ukanc είναι επίσης το σημείο εκκίνησης για πεζοπορίας μίας ώρας ως τους καταρράκτες Savica, που αξίζει να δείτε. Κι παίρνετε την πεζοπορία στα σοβαρά, από εκεί μπορείτε να κάνετε ημερήσια μέχρι την Κοιλάδα των Επτά Λιμνών.