O απόλυτος μύθος της μόδας συμπληρώνει 50 χρόνια στην πασαρέλα

ralph-lauren
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

O Ralph Lauren δεν είναι ένας συνηθισμένος σχεδιαστής. Τώρα που συμπληρώνει μισό αιώνα δημιουργίας, είναι η κατάλληλη στιγμή να ξαναδούμε το αποτύπωμά του.

Καουμπόικο καπέλο, άσπρα μαλλιά, τζιν μπουφάν ή πουκάμισο και τζιν παντελόνι. Το αμερικάνικο όνειρο συναντά τον ήρωά του. Και ο Ralph Lauren, ένας σύγχρονος επαναστάτης με αιτία, σκηνοθετεί τη ζωή μας εδώ και πέντε δεκαετίες, χωρίς να ξεχάσει ποτέ το όραμά του.

Το βιογραφικό του είναι γνωστό. Αρκεί να δούμε τις διαφημιστικές του καμπάνιες και να ξαναθυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές ενός Αμερικανού σχεδιαστή που πούλησε όνειρο, αγάπησε γυναίκες και άνδρες, δημιούργησε ένα στιλ για τα σπίτια μας, τις ντουλάπες μας, την καθημερινότητά μας.

Ο Ralph Lauren είναι ο σχεδιαστής που ξέρει τι θέλουμε να φοράμε για να νιώθουμε άνετα, δεν επιδίωξε ποτέ να αυτοπροβάλλεται, προτίμησε τα λευκά πουκάμισα και το τουίντ, το ντένιμ και το made in USA, σαν σήμα κατατεθέν στη μόδα που φέρει την υπογραφή του.

Και είναι ακριβώς η στιγμή που ξεκινά το χειροκρότημα, η αόρατη κλωστή που ενώνει τη μόδα με τη ζωή, η αισθητική που γίνεται τρόπος ζωής, μέσα από καλοντυμένους άνδρες και γυναίκες, παιδιά με τραγιάσκες και τιράντες, κορίτσια σε πριβέ αεροπλάνα, με μαύρο σμόκιν και τζιν, οικογένειες που φοράνε Ralph Lauren και φωτογραφίζονται στις καμπάνιες, μαζί με άλογα και κουβέρτες Ralph Lauren στην αυλή του σπιτιού τους.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com