Πρώτη ματιά στον Joaquin Phoenix ως Joker

Joaquin-phoenix Dan Steinberg
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Στην ταινία του Todd Phillips για τον αιώνιο εχθρό του Batman συμπρωταγωνιστούν οι Zazie Beetz και Robert De Niro.

INSTAGRAM / toddphillips1

Παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Warner Bros με το κεντρικό cinematic universe του, η παραγωγή του «Joker» από τον Todd Phillips συνεχίζει κανονικά. Ο σκηνοθέτης μάλιστα δημοσίευσε μια πρώτη φωτογραφία του Joaquin Phoenix στον ομώνυμο ρόλο, αποκαλύπτοντας παράλληλα και το «πραγματικό» όνομά του.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες εκδοχές του Joker στη μεγάλη οθόνη, ο Phoenix θα ενσαρκώσει τον Joker πριν την μεταμόρφωσή του στον παρανοϊκό, ορκισμένο εχθρό του Batman, οπότε δεν έχει το χαρακτηριστικό μέικ-απ του κλόουν, πράσινα μαλλιά και εκκεντρικά κοστούμια όπως συνήθως.

Στην ταινία του Phillips, ο Phoenix υποδύεται τον Arthur Fleck, ο οποίος επιστρέφει στην πόλη του Γκόθαμ για να βοηθήσει την ηλικιωμένη μητέρα του. Στην ίδια πολυκατοικία ζει μια ανύπαντρη μητέρα (την οποία υποδύεται η Zazie Beetz) και κάπου εκεί ξεκινά η κάθοδός του στην τρέλα, καθώς βιώνει την απομόνωση της κοινωνίας. Ο Robert De Niro υποδύεται τον τηλεπαρουσιαστή που φέρεται να παίζει σημαντικό ρόλο στην μετεξέλιξη του Fleck σε Joker.

Με ένα μπάτζετ 55 εκατομμυρίων δολαρίων, η ταινία του Todd Phillips αποτελεί «μικρότερο ρίσκο» για την Warner Bros, καθώς οι πρόσφατες και σαφώς μεγαλύτερες παραγωγές της δεν έχουν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Παράλληλα με την ταινία του Phillips υπάρχουν σχέδια για ταινίες με τον Joker του Jared Leto, αλλά ο γενικότερος σκεπτικισμός για το franchise ενδέχεται να βάλει φρένο σε αυτά. Τα γυρίσματα του «Joker» έχουν ήδη ξεκινήσει και η πρεμιέρα της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2019.