Ήρθε η ώρα για τον Nicolas Cage να ξαναφορέσει την μπέρτα του Superman

nicolas-cage Matteo Prandoni
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο 54χρονος ηθοποιός αποκάλυψε ποιους σκηνοθέτες θεωρεί ως ιδανικές περιπτώσεις για να αναλάβουν τον υπερήρωα της DC.

Με τον Henry Cavill να έχει αφήσει (αινιγματικές) υπόνοιες σχετικά με τον μέλλον του στον ρόλο του Superman, ήταν επόμενο να ξεκινήσουν οι συζητήσεις αναφορικά με τον διάδοχό του. Ένας από τους ιδιαίτερα αγαπητούς υποψήφιους για τον ρόλο είναι ο Nicolas Cage, με πολλούς θαυμαστές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δηλώνουν κατηγορηματικά πως πρέπει να του δοθεί μια ευκαιρία.

Η περίπτωση του Nicolas Cage είναι ξεχωριστή, αφού ο χολιγουντιανός αστέρας είναι τεράστιος φαν του υπερήρωα των κόμικ, έχοντας μάλιστα ονομάσει τον γιό του, Kal-El, – το «πραγματικό» όνομα του Superman στον πλανήτη Κρύπτον. Παράλληλα ο Cage είχε περάσει από δοκιμαστικά για τον ρόλο στην ταινία «Superman Lives» που θα σκηνοθετούσε ο Tim Burton σε παραγωγή του John Peters τη δεκαετία του 1990. Το συγκεκριμένο project όμως αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και δεν πέρασε ποτέ στο στάδιο της παραγωγής.

Τελικά ο «Άνθρωπος από ατσάλι» της DC επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη το 2006 στην ταινία «Superman: Η επιστροφή» σε σκηνοθεσία του Bryan Singer και με τον Brandon Routh στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μιλώντας στο IndieWire ο Cage – ο οποίος είχε δανείσει τη φωνή του στον Superman στην animated ταινία «Teen Titans Go! To the Movies» – σχολίασε πως είναι μεγάλος θαυμαστής της ερμηνείας του Cavill.

«Πιστεύω πως ο Henry Cavill ήταν ένας πάρα πολύ καλός Superman και μου άρεσε η οργή που έφερε στον ρόλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Cage στη συνέντευξη. Στη συνέχεια εξέφρασε την ελπίδα πως οι επόμενες ταινίες θα εξετάσουν περισσότερο την εξωγήινη φύση του υπερήρωα, καθώς πρόκειται στην ουσία για έναν πρόσφυγα από άλλον πλανήτη.

Ο Henry Cavill έχει παίξει τον Superman σε τρεις ταινίες, αλλά φαίνεται πως έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από τον ρόλο.

Ο 54χρονος ηθοποιός εξήγησε πως υπάρχουν πολλές πτυχές του χαρακτήρα που δεν έχουμε δει μέχρι τώρα, όπως τα αισθήματα αποξένωσης που ενδεχομένως διακατέχουν τον Superman, τον οποίο χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα ευάλωτο». Κλείνοντας ευχήθηκε «καλή τύχη» στους παραγωγούς του Superman και τόνισε πως χρειάζεται ένας σκηνοθέτης «που μπορεί να δημιουργήσει κόσμους», με τον Πάνο Κοσμάτο και τον Tim Burton να αποτελούν ιδανικές λύσεις.