Η σύζυγος του Woody Allen σπάει τη σιωπή της για πρώτη φορά

woody-allen-soon-yi-previn Lucas Jackson
ΤΡΙΤΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η Soon-Yi Previn μίλησε για τις σοβαρές καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και τη σχέση της με τον 82χρονο σκηνοθέτη.

Στον απόηχο του σκανδάλου Harvey Weinstein και τη δημιουργία του κινήματος #MeToo, οι σοβαρές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που αντιμετωπίζει ο Woody Allen έχουν επανέλθει στη δημοσιότητα. Τον περασμένο Δεκέμβριο η Dylan Farrow επανέλαβε τους ισχυρισμούς της και πολλοί αστέρες του Χόλυγουντ έχουν δηλώσει πως είτε μετανιώνουν τις συνεργασίες τους είτε πως δεν θα ξαναδουλέψουν με τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη.

Όλα αυτά τα χρόνια η θετή κόρη της Mia Farrow και σύζυγος του Allen, Soon-Yi Previn, έχει παραμείνει σιωπηλή, μέχρι σήμερα. Σε μια συνέντευξ;h της που δημοσιεύτηκε στο Vulture, η Previn υπογράμμισε πως ποτέ δεν είχε στόχο να «πατσίσει» με την Mia Farrow και υποστήριξε πως ο σύζυγ;oς της είναι αθώος.

AP/REX/Shutterstock / Evan Agostini

Η Dylan Farrow ισχυρίζεται πως ο Woody Allen την κακοποίησε σεξουαλικά το 1992.

«Αυτό που έχει συμβεί στον Woody είναι τόσο στενάχωρο, τόσο άδικο. Η Mia Farrow εκμεταλλεύτηκε το κίνημα #MeToo και παράταξε την Dylan ως θύμα και μια ολοκαίνουρια γενιά ακούει για αυτά όταν δεν θα έπρεπε» δήλωσε η Previn. Στη συνέχεια χαρακτήρισε την Mia Farrow ως μια «ψυχρή» και «απόμακρη» μητέρα που χειραγωγεί τα παιδιά της ώστε να στρέφονται μεταξύ τους ως «εκδίκηση» στον Allen που της έκλεψε τα παιδιά.

Παράλληλα η Previn αναφέρθηκε στν σχέση της με τον Allen, περιγράφοντάς την ως μια «εκκολαπτόμενη αγάπη» που αναπτύχθηκε και την οποία η Mia Farrow πολέμησε με λεκτική και σωματική κακοποίηση, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς πως αποπλανήθηκε από τον σκηνοθέτη. Όταν πρωτογνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της τον μισούσε «επειδή ήταν με την μητέρα μου και δεν μπορούσα να καταλάβω πώς μπορούσε να είναι κανείς με έναν τόσο αηδιαστικό και κακό άνθρωπο».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Previn έδωσε την συνέντευξη στην δημοσιογράφο Daphne Merkin, η οποία έχει μακρόχρονη φιλία με τον Allen και συχνά γράφει εγκωμιαστικά άρθρα για αυτόν, θέτοντας έτσι υπό αμφισβήτηση τη δημοσιογραφική δεοντολογία της. Τόσο η Dylan Farrow, όσο και ο Ronan Farrow «απάντησαν» στην Previn μέσω Twitter, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις τοποθετήσεις και κατηγορώντας εκ νέου τον Allen για προσπάθεια δυσφήμισης της μητέρας τους και διαστρέβλωσης των σοβαρών καταγγελιών εναντίον του σκηνοθέτη.