Ποιο έργο τέχνης ετοιμάζεται να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ;

david-hockney-swimming-pool
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Οι συλλέκτες δεν θα σταματήσουν ποτέ όταν θέλουν να ανακαλύψουν κάτι που δεν έχει κανείς άλλος. Τι έβαλαν ως στόχο αυτή τη φορά;

Πρόκειται για έναν πίνακα που φέρει την υπογραφή του David Hockney και είναι η πρώτη φορά που ένας καλλιτέχνης εν ζωή βλέπει τη δουλειά του να φτάνει στα ύψη και να συνοδεύεται από έναν αριθμό που μας….ζαλίζει.

Κι αν θα θέλαμε να έχουμε κι εμείς το ίδιο έργο του Hockney στο σαλόνι μας; Mπορούμε πάντα να βγάλουμε μια φωτογραφία ή να δοκιμάσουμε να το αναπαράγουμε σε αφίσα.

Λέμε τώρα. Το έργο, για τους ενδιαφερόμενους, έχει τίτλο Πορτρέτο ενός Καλλιτέχνη (Pool with Two Figures), στην πισίνα με τις δύο σιλουέτες, πρόκειται να δημοπρατηθεί σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στη Νέα Υόρκη και αναμένεται να ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Ζαλιστήκατε; Όχι ακόμη; Όσοι έχουν δει έργα του David Hockney στην Tate Modern, στο Centre Pompidou, αλλά και στο Μουσείο Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης, ξέρουν τι να περιμένουν. Εμείς μπορούμε απλώς να ονειρευόμαστε μια βουτιά στην πισίνα, με αυτά ακριβώς τα χρώματα... 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com