Solo travel: τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε μόνοι

solo-travel
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ταξιδέψει κάποιος μόνος του, από την έλλειψη συντονισμού με την υπόλοιπη παρέα του, μέχρι την ανάγκη να αφιερώσει ένα ταξίδι αποκλειστικά στον εαυτό του και τα ενδιαφέροντά του. Πέραν αυτών, πολλοί προορισμοί προσφέρουν εύκολη μετακίνηση, πολλές δραστηριότητες και σχετικά ασφαλές περιβάλλον που τους καθιστά ιδανικούς για εξερεύνηση χωρίς παρέα. Δείτε τους πιο φιλικούς προς μοναχικούς ταξιδιώτες και κλείστε εισιτήρια χωρίς αναβολές.

Παρίσι για ευκολία στις μετακινήσεις
Το Παρίσι είναι μια πόλη που μπορείτε να την περπατήσετε εύκολα, ιδανική για όσους κάνουν μοναχικές εξερευνήσεις και δεν θέλουν να νοικιάσουν αυτοκίνητο. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του μετρό και των λεωφορείων, είναι εύκολα να τα βρείτε και να τα αξιοποιήσετε, κι αν βγάλετε και ταξιδιωτική κάρτα Paris Visite, θα μπορείτε να κάνετε απεριόριστες διαδρομές για τις ημέρες που έχετε πληρώσει. Αγοράστε, επίσης, το πάσο για τα μουσεία της πόλης και απολαύστε τα εκπληκτικά έργα του Μουσείου του Λούβρου (θυμηθείτε ότι τις Παρασκευές το βράδυ έχει λιγότερο κόσμο), το Πολιτιστικό Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού, το Μουσείο D’ Orsay ή ζήστε λίγο σαν ντόπιος, βρείτε το δικό σας σημείο στις όχθες του Σηκουάνα και απολαύστε μια μπαγκέτα και λίγο κρασί. Αν ψάχνετε διαμονή κοντά σε πολλά αξιοθέατα, το Ξενοδοχείο Indigo Paris- Opera στη δεξιά όχθη θα σας βολέψει, ενώ στην αριστερή θα βρείτε επίσης αρκετά συμπαθητικά καταλύματα.

Ρώμη για κοινωνικοποίηση
Η πρωτεύουσα της γειτονικής Ιταλίας, εκτός του ότι δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν το περίφημο Κολοσσαίο, να επισκεφτούν το Βατικανό και να απολαύσουν πίτσα από την… πηγή, δημιουργεί έντονο αίσθημα φιλοξενίας και ζεστασιάς. Οι Ιταλοί, εκτός του ότι μιλούν λίγα αγγλικά ώστε να συνεννοηθείτε, είναι γενικά «ζεστοί» και φιλικοί άνθρωποι, θυμίζουν τους Έλληνες σε πολλά και θα δείτε ότι είναι εύκολο να κοινωνικοποιηθείτε και να περάσετε καλά. Τα λεωφορεία αποτελούν έναν βολικό τρόπο μετακίνησης, αρκεί να γνωρίζετε κάποια βασικά, ενώ και τα ταξί είναι ασφαλή. Στην περιοχή Trastevere και τα Ισπανικά Σκαλιά θα βρείτε πολλές επιλογές διαμονής και έναν από τους πιο όμορφους δρόμους της Ρώμης, την Via Guilia, με το Hotel Indigo Rome - St. George να βρίσκεται εκεί. Κι αν επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε περιηγήσεις με εταιρίες όπως την The Roman Guy, που προσφέρει εκδρομές στις αρχαίες κατακόμβες της πόλης και τις περιοχής κάτω του Κολοσσαίου, μεταξύ άλλων. 

Τοσκάνη για γαστρονομικές εμπειρίες
Μια από τις καλύτερες επιλογές για solo τουρισμό, η Τοσκάνη έχει τόσες ομορφιές, που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι ταξιδεύετε μόνοι σας. Η Via Francigena, το αρχαίο μονοπάτι προσκυνητών που περνάει από το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, αξίζει να μπει στο πρόγραμμά σας, όπως επίσης δεν πρέπει να παραλείψετε μια βόλτα στις δημοφιλείς πόλεις πάνω στο λόφο, Siena και San Gimignano, όπου θα συναντήσετε πολλούς φιλικούς ντόπιους, πρόθυμους να σας βοηθήσουν με ό,τι χρειαστείτε. Τα αγγλικά κι εδώ αποτελούν μια γλώσσα που οι κάτοικοι γνωρίζουν σε κάποιο βαθμό, ώστε να μη δυσκολευτείτε πολύ στις συνεννοήσεις σας, ενώ είναι η ιδανική περιοχή για να απολαύσετε ζυμαρικά και κρασί.

Ισλανδία για «παγωμένες» εμπειρίες
Σύμφωνα με το Intrepid Travel, το οποίο κάνει οργανωμένες ξεναγήσεις σε όλο τον κόσμο, η Ισλανδία είναι ιδανικός προορισμός για solo travel. Οι περισσότεροι ντόπιοι μιλούν αγγλικά, είναι θερμοί και φιλικοί, ενώ η πρόσβαση στο Wi-Fi και το σήμα των κινητών είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Συχνά αποκαλείται ως η Γη της Φωτιάς και του Πάγου, λόγω του πλήθους φυσικών αξιοθεάτων, από παγετώνες μέχρι ηφαίστεια κι από καταρράκτες μέχρι θερμές πηγές. Αν κάνετε το ταξίδι σας, μάλιστα, τους καλοκαιρινούς μήνες, θα απολαύσετε σχεδόν 24 ώρες ηλιοφάνειας, ενώ θα μπορέσετε να συμμετάσχετε σε διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες, όπως αναρρίχηση σε πάγο, πεζοπορία κ.ο.κ. Το Ρέικιαβικ, η πρωτεύουσα της χώρας, είναι η πιο πολυπληθής πόλη και μπορεί να αποτελέσει τη βάση σας, λόγω της εγγύτητάς της στο διεθνές αεροδρόμιο της Ισλανδίας, αλλά και της πληθώρας καταστημάτων, café, μουσείων, γκαλερί κ.λπ.

Λιουμπλιάνα για μια διαφορετική Ευρώπη
Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας προσφέρει εκπληκτικά σκηνικά χωρίς ορδές τουριστών και αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό για όσους ταξιδεύουν μόνοι. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε όντας μόνοι ταξιδιώτες είναι να κάνετε μια δίωρη ξενάγηση στο ιστορικό της κέντρο και το κάστρο, όπου θα δοκιμάσετε τοπικές νοστιμιές, ενώ θα κάνετε και βόλτα με τρενάκι. Μπορείτε, επίσης, να διασχίσετε τον ποταμό Ljubljanica με το καράβι και να δείτε τη Γέφυρα του Δράκου, που είναι εξαίσιο δείγμα art nouveau αρχιτεκτονικής, αλλά και την Τριπλή Γέφυρα. Εξερευνήστε, επίσης, το πάρκο Tivoli και χαθείτε στα αρχαία ρωμαϊκά ερείπια μια πόλης 2 χιλιάδων ετών που σίγουρα θα σας μαγέψει. Η Ljubljana Card σας κατοχυρώνει πρόσβαση σε 21 αξιοθέατα της πόλης, συν απεριόριστες διαδρομές με τα λεωφορεία, όπως και πρόσβαση στο internet, γι’ αυτό αξίζει να την προμηθευτείτε. Κι αν βαρεθείτε την πόλη, πράγμα δύσκολο, μπορείτε να κινηθείτε βορειοδυτικά προς το Bled και να δείτε από κοντά την εκθαμβωτική λίμνη του και το κάστρο του 11ου αιώνα.