Ο πρωταγωνιστής του «Bohemian Rhapsody» μιλά για την πίεση του ρόλου

rami-malek John Salangsang
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο Αμερικάνος ηθοποιός μίλησε για την πίεση του πρωταγωνιστικού ρόλου στο «Bohemian Rhapsody» και την «παράλογη» κριτική.

Η παραγωγή του «Bohemian Rhapsody» αντιμετώπισε σοβαρές δυσκολίες, όπως την αντικατάσταση του Sacha Baron Cohen και την αποπομπή του Bryan Singer από την καρέκλα του σκηνοθέτη. Παρόλα αυτά, η ταινία για τη ζωή του Freddie Mercury και την άνοδο των Queen ολοκληρώθηκε και σύντομα θα προβληθεί στους κινηματογράφους.

Μιλώντας στους New York Times, ο πρωταγωνιστής του «Bohemian Rhapsody», Rami Malek, συζήτησε για την πίεση του ρόλου. «Δεν ξεχνώ πως θα μπορούσε να πάει τρομερά άσχημα, πως θα μπορούσε να είναι επιζήμια στην καριέρα κάποιου εάν δεν γίνει σωστά», δήλωσε ο Malek, αναρωτώμενος στη συνέχεια «γιατί να θέλει κανείς να αλλάξει την αντίληψή του για τον ήρωά του». Πέραν όμως των προβληματισμών του για τις προσδοκίες των θεατών και θαυμαστών του Freddie Mercury, ο Malek αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της ερμηνείας του.

Η ταινία ολοκληρώνεται μετά την ιστορική συναυλία των Queen στο Live-Aid.

Για να μπορέσει να μιμηθεί τον θρυλικό Mercury επί σκηνής, ο ηθοποιός μελέτησε τόσο τον frontman των Queen, όσο και τις πηγές έμπνευσής του, δηλαδή τον Jimi Hendrix, τον David Bowie και την Liza Minnelli στο «Καμπαρέ». «Ορισμένες στιγμές μού ήταν σχεδόν πιο χρήσιμο να δω την Liza παρά να δω τον Freddie να είναι ο εαυτός του», σχολίασε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως έτσι μπορούσε να εντοπίσει την «έμπνευση και τη γένεση» των χορευτικών κινήσεων του Mercury.

Σε δηλώσεις του στο περιοδικό Attitude την περασμένη εβδομάδα, ο ηθοποιός διέψευσε τις φήμες που αναπτύχθηκαν μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ πως η ταινία δεν θα έχει αναφορές στη σεξουαλικότητα του Mercury. «Είναι κρίμα που ο κόσμος κάνει σχόλια μετά το teaser ενός λεπτού, είναι δύσκολο» δήλωσε ο Malek.

Η εκπληκτική ερμηνεία της Liza Minnelli στο «Καμπαρέ» ενέπνευσε τον Freddie Mercury.

«Πρώτον, θέλω να πω ότι η ταινία δεν αποφεύγει την σεξουαλικότητά του ή την αδηφάγα του ασθένεια, που είναι προφανώς το AIDS. Τα επικριτικά σχόλια μετά από το teaser τρέιλερ είναι παράλογα».