Ταινίες της εβδομάδας (20/9/2018)

dont-worry-he-wont-get-far-on-foot
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Οι νέες κινηματογραφικές επιλογές της εβδομάδας προσφέρουν τις απαραίτητες δόσεις δράματος, σασπένς, περιπέτειας και γέλιου.

«Μην ανησυχείς, δε θα φτάσει μακριά με τα πόδια» (Don't Worry, He Won't Get Far On Foot)
Ο Τζον Κάλαχαν παραλίγο να χάσει τη ζωή του σε ένα τροχαίο και το τελευταίο πράγμα που έχει σκοπό να κάνει είναι να κόψει το ποτό. Όταν δέχεται να κάνει φυσιοθεραπεία (με την παρότρυνση της κοπέλας του κι ενός χαρισματικού σπόνσορα) ο Κάλαχαν ανακαλύπτει το ταλέντο του να σχεδιάζει προκλητικά σκίτσα για εφημερίδες που τον κάνουν διάσημο παγκοσμίως.
Σκηνοθεσία: Gus Van Sant, Σενάριο: Jack Gibson, William Andrew Eatman και Gus Van Sant, Ερμηνεύουν: Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara και Jack Black.

«To Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο» (The House With a Clock in Its Walls)
Ο Λούις, ένα ορφανό αγοράκι, μετακομίζει στο Μίσιγκαν για να ζήσει στο σπίτι του θείου του, Τζόναθαν. Εκεί ανακαλύπτει τον κόσμο της μαγείας, αφού τόσο ο θείος του όσο και η καλύτερή του φίλη, Φλόρενς, είναι μάγοι. Σύντομα, ο μικρός Λούις θα αντιληφθεί πως το σπίτι έχει ένα μεγάλο μυστικό, αφού στους τοίχους του κρύβεται ένα μαγικό ρολόι που έχει τη δύναμη να καταστρέψει τον κόσμο! Θα καταφέρουν να το βρουν και να το σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά;
Σκηνοθεσία: Eli Roth, Σενάριο: Eric Kripke, Ερμηνεύουν: Cate Blanchett, Jack Black, Lorenza Izzo και Owen Vaccaro.

«Σ’ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Τι μαγικό συμβαίνει σε ένα αχαρτογράφητο νησάκι κάπου στο Αιγαίο; Δύο ανυποψίαστοι ξενομερίτες, ένας Γάλλος ευρωβουλευτής και μία νεαρή οικονομολόγος, φτάνουν με καΐκι στο ειδυλλιακό Αρμενάκι και έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές ηθικές αξίες των κατοίκων του. Τα λεφτά είναι ντεμοντέ και όχι μόνο… no banks, nο streets, no cars, no rooms to let. Εκεί θα γνωριστούν με τον αλλοπρόσαλλο δάσκαλο και την πληθωρική χήρα του νησιού, θα παραδοθούν στη δίνη του έρωτα και στον σαγηνευτικό αυτόν τόπο, που μπορεί να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων για πάντα.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Γιώργος Πανουσόπουλος, Ερμηνεύουν: Serge Requet-Barville, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Φωτεινή Τσακίρη και Μπάμπης Χατζηδάκης.

«Ο Johnny English Ξαναχτυπά» (Johnny English Strikes Again)
Όταν μια επίθεση στον κυβερνοχώρο αποκαλύπτει την ταυτότητα όλων των ενεργών μυστικών πρακτόρων στη Βρετανία, ο Johnny English αναγκάζεται να ξαναγυρίσει στην ενεργό δράση για να βρει τον χάκερ που κρύβεται πίσω από αυτήν.
Σκηνοθεσία: David Kerr, Σενάριο: Robert Wade, Ερμηνεύουν: Rowan Atkinson, Emma Thompson, Olga Kurylenko και Jake Lacy.

«Υπεράνω πάσης υποψίας» (The Catcher Was a Spy)
Στα μέσα του Β' Παγκόσμιου Πολέμου ο πρωτοκλασάτος αθλητής του Baseball Μο Μπεργκ στρατολογείται σε μία νέα ομάδα: στο Γραφείο των Υπηρεσιών Ασφαλείας (την μεταγενέστερη CIA) . O Μπεργκ δεν είναι ένας συνηθισμένος αθλητής, μορφωμένος, μιλάει εννέα γλώσσες και είναι συχνά καλεσμένος σε ένα δημοφιλές παιχνίδι γνώσεων της τηλεόρασης. Παρά την αναγνωσιμότητα του ο Μπεργκ είναι ένας αινιγματικός άνδρας με ταλέντο στο να κρατάει μυστικά. Ο νεοσύλλεκτος κατάσκοπος σύντομα εκπαιδεύεται και ρίχνεται στο πεδίο της δράσης με σκοπό να εμποδίσει τον Γερμανό επιστήμονα Werner Heisenberg να φτιάξει μια ατομική βόμβα για τους Ναζί.
Σκηνοθεσία: Ben Lewin, Σενάριο: Robert Rodat, Ερμηνεύουν: Paul Rudd, Connie Nielsen, Sienna Miller και Mark Strong.

«Χάσαμε το δρόμο… στοπ!» (Contromano)
Ο Μάριο Καβαλάρο ξυπνάει κάθε πρωί με τον ίδιο τρόπο, στο ίδιο σπίτι, στην ίδια γειτονιά και την ίδια πόλη, το Μιλάνο. Έχει μόλις κλείσει τα πενήντα. Αγαπάει την ακρίβεια, τη συνέπεια, τον σεβασμό και τους καλούς τρόπους και γενικότερα την τάξη. Κάθε αλλαγή τον τρομάζει, πόσο μάλλον όταν αυτή η αλλαγή έχει να κάνει με την πώληση του αγαπημένου του μπαρ σε έναν Αιγύπτιο και τον ερχομό του Όμπα, ενός Σενεγαλέζου πωλητή δρόμου που του κλέβει την πολυπόθητη πελατεία. Θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ο Μάριο σκέφτεται μια απλή, αν και ελαφρώς τρελή, λύση: να απαγάγει τον Όμπα και να τον γυρίσει στην Σενεγάλη. Τίποτα δεν πάει όπως τα περίμενε στο παράλογο αυτό ταξίδι.
Σκηνοθεσία: Antonio Albanese, Σενάριο: Antonio Albanese και Andrea Salerno, Ερμηνεύουν: Antonio Albanese, Alex Fondja, Aude Legastelois και Daniela Piperno.

«Η Κλεό από τις 5 έως τις 7» (Cléo de 5 à 7)
Η Cleo είναι μια γαλλίδα τραγουδίστρια που περιμένει τα αποτελέσματα κάποιων ιατρικών εξετάσεων που έκανε. Πιστεύει ότι έχει καρκίνο και ότι θα πεθάνει σύντομα. Σε δυο ώρες έχει ραντεβού με το γιατρό και μέχρι τότε περιπλανιέται στους δρόμους του Παρισιού.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Agnès Varda, Ερμηνεύουν: Corinne Marchand, Antoine Bourseiller, Dominique Davray και Dorothée Blanck.