Bono: «Εμβρόντητος ο Πάπας με την κακοποίηση στην εκκλησία της Ιρλανδίας»

bono-pope-francis Vatican Media
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε στον Bono πως νιώθει «ντροπή» για τα «αποκρουστικά εγκλήματα» σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Bono συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό την Τετάρτη, στο πλαίσιο της συνεργασίας της οργάνωσης ONE, η οποία αποσκοπεί να αντιμετωπίσει την φτώχεια, με το παπικό ίδρυμα «Scholas Occurentes» που δραστηριοποιείται στα σχολεία. Μετά τη συνάντηση, ο frontman των U2 αποκάλυψε πως ο Πάπας δήλωσε «εμβρόντητος» με το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στην εκκλησία της Ιρλανδίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διάρκειας μισής ώρας, οι δύο συζήτησαν για τις δραματικές αποκαλύψεις σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους τους ιρλανδικής εκκλησίας, με τον Πάπα να τονίζει πως νιώθει «ντροπή» που η εκκλησία δεν αντιμετώπισε τα «αποκρουστικά εγκλήματα» σεξουαλικής κακοποίησης.

Reuters / Vatican Media

Η συνάντηση του Bono με τον Πάπα έγινε την Τετάρτη.

«Έχοντας μόλις γυρίσει από την Ιρλανδία, αναπόφευκτα μιλήσαμε για το ότι είναι οργισμένος με αυτό που συνέβη στην εκκλησία. Του εξήγησα πώς φαίνεται σε ορισμένους ανθρώπους το ότι οι θύτες είναι πιο προστατευμένοι από τα θύματα και μπορούσες να δεις τον πόνο στο πρόσωπό του. Ένιωσα πως ήταν ειλικρινής και νομίζω πως είναι ένας έκτακτος άνθρωπος για έκτακτες εποχές» δήλωσε ο Bono στο Reuters.

Εκτός από την κατάσταση στην εκκλησία της Ιρλανδίας, οι δυο συζήτησαν για τις προσπάθειες αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη. «Πρέπει να αναθεωρήσουμε το άγριο θηρίο του καπιταλισμού. Αν και δεν είναι ανήθικο, είναι χωρίς συνείδηση και χρειάζεται την καθοδήγησή μας» σχολίασε ο Bono.