Πρώτη ματιά στο μακιγιάζ του νέου Joker

Joaquin-phoenix James Shaw
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η Warner Bros συνεχίζει τον προγραμματισμό της για δυο ξεχωριστές ταινίες με τον αιώνιο εχθρό του Batman.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Todd Phillips μοιράστηκε μια πρώτη φωτογραφία του Joaquin Phoenix ως Arthur Fleck – τον άνθρωπο που θα μεταμορφωθεί στον αιώνιο εχθρό του Batman, τον Joker. Με μια νέα του ανάρτηση στο Instagram ο σκηνοθέτης έδωσε στη δημοσιότητα την εμφάνιση του Phoenix με το μακιγιάζ του Joker.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο Phoenix ως Arthur Fleck, με εικόνες του ως Joker να προβάλλονται πάνω του, ενώ παίζει το «Laughing» των The Guess Who. Στο τέλος του βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα το μακιγιάζ του Joker, το οποίο είναι αρκετά πιο λιτό και «παραδοσιακό» σε σχέση με τις πιο πρόσφατες εκδοχές του χαρακτήρα στη μεγάλη οθόνη.

Πέραν όμως της ταινίας του Phillips, η Warner Bros σχεδιάζει ταινίες του Joker στο κεντρικό cinematic universe των ηρώων της DC, με τον Jared Leto και την Margot Robbie. Το σενάριο των Glenn Ficarra και John Requa – γνωστοί για τη δουλειά τους στις ταινίες «Ο Άι Βασίλης είναι... λέρα» – έχει χαρακτηριστεί ως μια «εγκληματική ιστορία αγάπης» μεταξύ του Joker και της Harley Quinn.

Σε πρόσφατη συνέντευξή τους στο Metro, οι δυο σεναριογράφοι αποκάλυψαν πως η ταινία τους επικεντρώνεται στις προσπάθειες του Joker και της Harley Quinn να λύσουν τα προβλήματα στη σχέση τους και για αυτό τον λόγο αποφασίζουν να απαγάγουν τον Dr. Phil – την γνωστή τηλεπερσόνα που βοηθά ζευγάρια μέσω της εκπομπής του. Στη συνέχεια εξήγησαν πως διασκέδασαν γράφοντας το σενάριο, το οποίο είναι ουσιαστικά μια ταινία για σχέσεις, αλλά με «προβληματικούς και ψυχικά ασταθείς ανθρώπους» αντίστοιχων του «Ο Άι Βασίλης είναι... λέρα».

Κλείνοντας τη συνέντευξή τους, οι δύο σεναριογράφοι δήλωσαν πως δεν γνωρίζουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η παραγωγή της ταινίας, αλλά εκτίμησαν πως λογικά θα γυριστεί μετά το «Joker» του Todd Phillips και το «Birds Of Prey» στο οποίο θα πρωταγωνιστούν γνωστές ηρωίδες των κόμικ της DC, όπως οι Black Canary, Huntress, Cassandra Cain και Renee Montoya.