Η πόλη του Ντιτρόιτ δεν ξεχνά την Aretha Franklin

aretha-franklin
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Μια μοναδική έκθεση αφιερωμένη στην εμβληματική «Βασίλισσα της Soul» θα κάνει τα εγκαίνιά της μέσα στην εβδομάδα.

Μια έκθεση αφιερωμένη στη «Βασίλισσα της Soul», Aretha Franklin, αναμένεται να κάνει τα εγκαίνιά της αυτή την εβδομάδα, στη γενέτειρά της, το Ντιτρόιτ. Η μεγάλη ερμηνεύτρια πέθανε τον περασμένο μήνα στην ηλικία των 76 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, προκαλώντας μεγάλη θλίψη στον χώρο της τέχνης.

Η έκθεση «Think: A Tribute To The Queen of Soul» αποσκοπεί να γιορτάσει την πλούσια κληρονομιά που η Franklin άφησε πίσω της και θα περιλαμβάνει αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο από όλες τις φάσεις της καριέρας της. «Είναι ευκαιρία για τον κόσμο να έρθει πίσω και να εστιάσουν, να αναπολήσουν και να σκεφτούν» δήλωσε η Kelly Major Green του μουσείου Wright που θα φιλοξενήσει την έκθεση.

Invision/AP / Charles Sykes

Σύμφωνα με την Green, η οικογένεια της Franklin συνεργάστηκε με τους επιμελητές στην έκθεση, η οποία οργανώθηκε ώστε να νιώθει κανείς ότι μπαίνει σε ένα καθιστικό. Η έκθεση θα παρουσιαστεί από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Ιανουαρίου, αλλά όπως εξήγησε η Green, μια πιο μόνιμη έκθεση θα ακολουθήσει το 2020.

 Παράλληλα με την έκθεση στο Ντιτρόιτ θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία-αφιέρωμα στην Aretha Franklin, όπου θα συμμετάσχουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής. Σύμφωνα με το Billboard, ο παραγωγός Clive Davis – ο οποίος έφερε την Franklin στην Arista Records το 1980 – διοργανώνει τη συναυλία στη Νέα Υόρκη για τις 14 Νοεμβρίου όπου θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων ο Stevie Wonder και η Beyoncé.