Το Μπαρμπάντος έχρισε τη Rihanna Έκτακτη και Πληρεξούσια Πρέσβειρα της χώρας

rihanna Joel Ryan
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη» δήλωσε με ενθουσιασμό η pop star για τη νέα τιμητική διάκριση.

Η Rihanna δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να είναι πιο περήφανη, μετά τον διορισμό της ως «Έκτακτη και Πληρεξούσια Πρέσβειρα» από την κυβέρνηση του Μπαρμπάντος. Τα νέα καθήκοντα της pop star περιλαμβάνουν την προώθηση της παιδείας, του τουρισμού και των επενδύσεων στη νησιωτική χώρα της Καραϊβικής.

«Κάθε πολίτης του Μπαρμπάντος θα πρέπει να παίξει τον ρόλο του σε αυτήν την προσπάθεια και είμαι ενθουσιασμένη που αναλαμβάνω την ευθύνη. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την πρωθυπουργό Mottley και την ομάδα της ώστε να φανταστούμε εκ νέου το Μπαρμπάντος» δήλωσε χαρακτηριστικά η Rihanna.

Shutterstock

Η πρωθυπουργός της χώρας, Mia Amor Mottley, ξεχώρισε τον πατριωτισμό και την βαθιά αγάπη της Rihanna για τη χώρα, καθώς και τις φιλανθρωπικές δραστηριότητές της στον χώρο της υγείας και της παιδείας. «Πέραν της επιτυχίας της ως σύμβολο της pop, έχει επιδείξει σημαντικό δημιουργικό πνεύμα και ευφυΐα στην επιχειρηματικότητα» τόνισε η Mottley, συμπληρώνοντας πως η Rihanna μπορεί να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του Μπαρμπάντος.

Η Rihanna γεννήθηκε στην πόλη Σαιντ Μάικλ και μεγάλωσε στην πρωτεύουσα της χώρας, το Μπρίτζταουν. Εκεί την ανακάλυψε ένας Αμερικανός παραγωγός σε εφηβική ηλικία και την βοήθησε να ξεκινήσει καριέρα στην Αμερική. Παρά την τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει παγκοσμίως, η Rihanna δεν έχει ξεχάσει την γενέτειρα της και το 2008 ανακηρύχθηκε πρέσβειρα πολιτισμού του Μπαρμπάντος για την προσφορά της, ενώ πιο πρόσφατα, ο δρόμος όπου ζούσε στο Μπρίτζταουν μετονομάστηκε σε «Rihanna Drive».